Cu toții ținem la informațiile noastre, fie că vorbim despre poze, muzică, filme sau documente. Dacă luăm în discuție telefoanele mobile putem adăuga cu ușurință în lista de mai sus mesaje, contacte, aplicații și calendar. Pentru a le ști în siguranță este bine să facem periodic un backup, sau o copie de siguranță pe care să o salvăm pe un mediu de stocare extern (laptop, PC, stick, hard-disk extern, etc.). Aplicații care fac asta sunt multe. Iată o listă alcătuită pe baza experienței mele de utilizare, adică o listă cu aplicații de backup pe care eu însumi le-am folosit.

Easy Backup & Restore – este o aplicație complexă care te ajută să faci backup la cam toate cele menționate în lista de mai sus. Mai mult decât atât, aplicația aceasta vă oferă posibilitatea de a salva backup-ul într-un cont de cloud (Dropbox, Google Drive, OneDrive, Box, etc.), ceea ce se poate dovedi extrem de util.

android-backup

Super Backup: SMS & Cotacts – concurent direct cu aplicația menționată anterior. Și aceasta oferă opțiuni multiple de backup. De la aplicații, sms-uri și contacte, până la calendar sau bookmark-uri.

SMS Backup & Restore – foarte utilă atunci când vreți să salvați mesajele și contactele din Android. Eu o folosesc de obicei când se adună prea multe mesaje și simt că aplicația de SMS funcționează greu.

App Backup & Restore – se poate dovedi foarte utilă în cazul în care faceți un update la sistemul de operare sau când vreți să resetați telefonul la setările din fabrică. Această aplicație va salva apk-ul (kit-ul de instalare) al aplicațiilor pe care le selectați și le veți putea reinstala automat după (fără a fi nevoie să le luați iarăși pe fiecare în parte).

Dropbox – te ajută să-ți păstrezi în siguranță toate fotografiile făcute cu telefonul mobil prin opțiunea de upload automat. Totodată, salvând pozele și filmările în Dropbox va crește și spațiul alocat contului vostru.

Toate aplicațiile menționate sunt gratuite și le puteți găsi în Google Play Store.