M-am gândit să fac o trecere în revistă a 7 pluginuri esențiale pe care eu le adaug imediat după ce instalez un site sau un blog pe WordPress. Așadar lista mea arată în felul următor.

1. Akismet – este de obicei primul instalat. Dacă vreți, Akismet este un antivirusul pentru blog. El va împiedica și șterge comentariile de tip spam (adică acelea pe care nu ni le dorim).

2. Google XML Sitemaps – ajută foarte mult la indexarea site-ului de către motoarele de căutare. După ce instalezi acest plugin site-ul tău va apărea mai repede în Google.

3. WordPress Database Backup – este o unealtă extrem de utilă pentru a păstra blogul sau site-ul în siguranță. El va face o copie de siguranță la baza de date ori de câte ori în solicităm asta.

4. WP-Optimize – se dovedește folositor atunci când vrem să curățăm baza de date pentru ca site-ul să se încarce mai repede. Eu recomand să fie folosit o dată pe lună sau chiar o dată la două luni.

5. Jetpack by WordPress.com – un plugin complex care face foarte multe. De la autentificare în doi pași pentru panoul de administrare, până la posibilitatea de a trimite automat articolele de pe blog către facebok sau twitter. Alte funcționalități ale acestu plugin: butoane de share, articole asemănătoare, modul pentru abonare pri e-mail, formular de contact, modul de statistici și multe altele (poate ar merita un articol separat).

6. jQuery lazy load plugin – un modul foarte drag mie care face ca site-ul să se încarce treptat pe măsură ce dai scroll în joi, deci încărcarea inițială se va face mult mai repede.

7. WP Smush – este pluginul pe care îl folosesc pentru optimizarea imaginilor. Odată instalat el va optimiza toate imaginile pe care le încărcăm pentru a avea o dimensiune a fișierului cât mai mică și putea fi încărcate mai repede în browser.

Care este lista ta de pluginuri esențiale?