Acum câteva săptămâni am avut nevoie să descarc doar o parte dintr-un concert de pe YouTube și am răscolit internetul căutând o soluție. Nu am vrut să descarc totul și să tai eu cu vreun soft pentru că asta ar fi însemnat o recodare care ia timp și care nu obține aceeași calitate și mărime a fișierului ca pe YouTube.

Nu am reușit să găsesc exact ce am dorit eu (poate nici nu există vreo variantă pentru așa ceva), dar am găsim o soluție mulțumitoare. E tot un convertor, dar online. Durează destul de mult timp până taie și convertește clipul, dar rezultatul este mulțumitor. Instrumentul se numește Clip Convertor și poate fi accesat la această adresă: http://www.clipconverter.cc/.

Odată intrați pe pagină introduceți link-ul clipului de pe YouTube (ștergeți s-ul de la https ca să nu apară erori) și apăsați Continue. Apoi selectați formatul în care doriți să fie fișierul final (recomand mp4 pentru video), debifați start și end video și introduceți valorile care vă interesează (minutul și secunda de unde să înceapă și unde să se termine filmulețul). În final rămâne să apăsați pe Start și să așteptați. După ce procesul de tăiere se încheie, vom avea un buton de download pentru a descărca noul clip.

Avantajul atunci când selectăm formatul mp4, este acela că va păstra codecul și birate-ul originale astfel încât rezultatul final va avea aceeași calitate cu video-ul încărcat pe YouTube.

P.S. Normal că prin acest serviciu se pot descărca și clipuri întregi de pe YouTube, dar acest aspect nu face obiectul articolului de față.