Telefoanele android devin din ce în ce mai deștepte și din ce în ce mai populare. Asta se traduce și printr-o creștere a numărului de aplicații disponibile în Google Play. Practic am putea spune că există aplicații pentru orice. Iar cum una dintre dorințele omului este aceea de a fi informat, avem o mulțime de aplicații pentru știri, care mai de care mai sofisticată, mai intuitivă sau mai simplu de folosit. Iată mai jos câteva astfel de aplicații care merită atenția noastră:

Flipboard – poate cea mai populară aplicație de știri; practic ne creează o revistă din știrile care ne interesează pe noi și pe care le putem parcurge într-un mod foarte plăcut. De asemenea, putem adăuga feed-uri rss de la alte site-uri.

Zite – o aplicație simplă în care îți faci un cont, selectezi domeniile tale de interes și ea își va face treaba. Totodată, pe măsură ce o să citești știri aplicația va fi atentă la ce-ți place astfel încât să se adapteze dorințelor tale și să-ți livreze conținut specific intereselor tale.

Feedly – un cititor de rss foarte simplu și util. Alegi ce feed-uri să-ți aducă și te bucuri de informații actualizate de pe site-urile și blogurile tale preferate pe care le poți grupa pe categorii.

gReader – o alternativă bună pentru feedly, la fel de simplă și intuitivă.

LinkedIn Pulse – cu aplicația aceasta puteți urmări știri de la oameni nu de pe site-uri. Vă anunță când o anumită persoană pe care o urmăriți, a postat ceva. Din păcate după ultimul update tot mai mulți oameni se arată nemulțumiți de aplicație.

Digg – aplicația celebrului agregator de informație. Are un design foarte aerisit și simplu de folosit; îmi place totodată că pot grupa știrile pe categorii.

digg

Banjo – poate cea mai interesantă aplicație de știri pe android. Am lăsat-o la final pentru că este diferită de toate celelalte. Nu se bazează pe site-uri sau fluxuri de știri, ci pe rețelele sociale. Practic aplicația urmărește ce se întâmplă în social media, ce apreciază oamenii și când vede un interes mare pentru un subiect ți-l livrează pe telefon. Astfel vei fi sigur că știrile pe care le primești nu sunt redundante.