Cred că mulţi dintre noi ne confruntăm cu problema căutării driverelor (asta în cazul în care am pierdut CD-urile cu driverele respective) după ce am reinstalat sistemul de operare. Pe internet există multe metode de a căuta driverele. Sunt multe site-uri care permit acest lucru, precum şi unele programe care ne detectează automat driverele de care avem nevoie şi prin câteva click-uri le avem descărcate în calculator.

Considerăm că această metodă, a programului care detectează automat driverele necesare, este cea mai facilă, fapt pentru care în următorul tutorial vă prezentăm 3DP Chip, un mic soft care nici măcar nu trebuie instalat, şi care face o treabă bună.

Download 3DP Chip. (link direct pentru descărcare)

Ce este un driver?
Conform Wikipedia, „driverul este un program care are funcția de a acționa ca o interfață între o anumită componentă hardware și software. Comenzile pentru componenta hard vin de la diferite programe prin intermediul sistemului de operare, iar rolul driverului este acela de a transmite comenzile către componenta hard. Cu cât driverul este mai bine scris de către programatori, cu atît mai bună va fi performanța și stabilitatea componentei hard”. Cu alte cuvinte, un driver este puntea de legătură între o componentă din calculator (placă de bază, hard-disk, placă video, etc.) şi sistemul de operare (windows, linux, osx, etc.).

Vă invităm să urmăriţi acest tutorial!

Sperăm că acest soft vă este util şi aşteptăm mai jos impresiile dumneavoastră pe rubrica de comentarii.