Bine ați venit! Vă invit să facem împreună unboxing pentru tableta Vonino Pluri M8. O tabletă ieftină, cu specificații care nu impresionează, dar poate rămâne o opțiune valabilă atunci când bugetul este limitat.

Tableta aceasta are procesor quad core, 2GB memorie RAM, 16 GB spațiu de stocare, slot pentru card microSD de până la 128 GB (dacă pui un card de 128 GB cred că dublezi valoarea tabletei), slot pentru cartelă sim 3G și două camere web (aproape complet inutile). Rulează Android 9 și are servicii Google preinstalate (nu vei avea probleme în a instala orice aplicație).

Tableta este construită din plastic, iar când o ții în mână simți că este o tabletă fără mari pretenții. Nu excelează la niciun capitol, dar cred că îți poți face treaba cu ea dacă nu îți permiți altceva.

Bateria are 4000 mAh și se încarcă în două ore cu încărcătorul din cutie. Producătorul spune că bateria ar trebui să țină 8 ore. Eu cred că se va descărca mai repede dacă o folosești pentru jocuri sau clipuri pe Youtube. Ecranul este de IPS 8 inch și are rezoluție de 1280x800px. Așadar este o opțiune bună pentru vizionare de filme și clipuri video.

Portul pentru încărcare este de tip microUSB, dar are totuși caracteristici OTG, adică poți conecta stickuri USB, hard diskuri externe, mouse și tastatură printr-un cablu adaptor.

Am apreciat că are GPS și slot pentru cartelă SIM (poate fi interesant să o pui în mașină pentru navigație și multimedia). Mai merită menționat că poți efectua apeluri și poți trimite mesaje direct de pe tabletă. Cred că va fi ciudat să vorbești la telefon ținând la ureche o tabletă de 8 inch, dar la nevoie, cu o pereche de căști, poți face și asta.