Audiobookurile sunt un mod foarte bun prin care poți parcurge o carte dacă nu ai timp să o citești. Când ești în mașină sau în autobuz poți cu ușurință să dai play la o carte audio și să te educi, iar educația este cea mai bună investiție pe care o poți face în tine. Investiția aceasta este și cea mai profitabilă pe termen lung.

Audible este o librărie care conține mii de cărți audio în foarte multe limbi, inclusiv în limba română. Găsim aici cărți de istorie, religie, dezvoltare personală, literatură clasică, etc.

Așadar, iată ce pași trebuie urmați pentru a descărca o carte audio de pe audible.com:

Pentru început avem nevoie de un cont pe audible.com. Acesta poate fi creat foarte ușor, accesând acest link. Prima dată când ne creăm un cont primim acces gratuit pentru o lună de zile și putem asculta cel puțin un audiobook. Lucrul acesta este suficient și veți vedea imediat de ce.

Apoi avem nevoie de două softuri: Open Audible și AAX to MP3 convertor. Ambele sunt gratuite și pot fi descărcate de aici (Open Audible) și de aici (AAX to MP3 convertor).

După ce avem contul și softurile, ne alegem cartea pe care vrem să o descărcăm, alegem din contul gratuit opțiunea buy with 1 credit (primit gratuit 1 credit atunci când ne face cont audible) și apoi mergem să instalăm cele două softuri.

După ce deschidem OpenAudible mergem la Controls și alegem opțiunea Connect to Audible. Introducem datele de logare în fereastra nouă care se deschide și lăsăm fereastra deschisă. Ne întoarcem în OpenAudible și mergem iarăși la Controls și alegem una dintre cele două opțiuni de sincronizare: Quick Library sync sau Full Library sync.

După ce s-a realizat sincronizarea cărților din Audible cu aplicația OpenAudible, putem merge în partea de jos, dăm click dreapta pe cartea dorită și alegem opțiunea download (sau apăsăm combinația d etaste CTRL + D).

Programul va începe să descarce cartea în format AAX. După se se finalizează descărcarea, mergem și dezarhivăm cel de-al doilea soft (AAX to MP3 convertor). Îl deschidem, alegem prima opțiune (nu vă speriați că interfața este în germană), mergem și selectăm cartea în format AAX și apăsăm pe a doua opțiune. După câteva minute vom avea carte descărcată în format MP3.

Acum vine partea cea mai bună. Audible ne dă posibilitatea de a returna o carte audio și de a cumpăra în locul ei altă carte. Astfel în prima lună de trial putem descărca oricâte cărți pe care să le salvăm în calculatorul nostru și să le ascultăm mai târziu ori de câte ori dorim acest lucru.

Sper să vă fie util acest tutorial și vă doresc audiție plăcute pentru cărțile audio descărcate.