E un subiect interesant căruia la care voi încerca să răspund în rândurile următoare. Specific de la început că în rândurile de mai jos îmi exprim părerea personală referitor la acest subiect care poate fi diferită de cea pe care o găsiți prin surse.

Așadar cu 3G sau fără? Păi depinde de dimensiune. Cred că pe o tabletă de 10 inch sau mai mare nu are rost să existe un modul 3G. Ar ridica prețul în mod inutil. O astfel de tabletă este folosită de obicei în interior: acasă, la birou, într-un hotel etc. unde de obicei există conexiune WiFi care în majoritatea cazurilor este mai rapidă decât o conexiune 3G. Pe de altă parte o tabletă de 7-8 inch este numai bună de luat cu tine când mergi în excursie sau la muncă/școală. În acest caz se justifică un modul 3G care să țină tableta conectată la internet.

În concluzie, eu personal nu mi-aș lua un iPad 4 sau un Asus Eee Pad Transformer cu 4G respectiv 3G dacă mi-ar trebui o tabletă pe care să o folosesc acasă însă aș apela la Nexus 7 (mai ales că acum este o ofertă la eMag pentru această tabletă) sau iPad mini dacă aș vrea o tabletă de călătorie sau pe care să o pun pe bordul mașinii.

img263675_07122012160925_0

Acestea fiind spuse, sper că v-am lămurit cât de cât despre cum e cu modulul 3G pe tabletă astfel încât să știți mai bine ce să alegeți atunci când veți dori să achiziționați o tabletă.