Dacă v-am prezentat un notebook foarte performant acum câteva zile, iată că acum vă aduc în atenție două modele accesibile dar cu performanțe decente.

Primul vine pe platformă Intel și este produs de HP. Așadar haideți să aruncăm o privire asupra modelului HP 650. Acest laptop face parte din categoria celor accesibile având un preț de 1249 lei. La acest cost notebook-ul vine echipat cu un procesor Intel Celeron Dual Core B820 ce lucrează la o frecvență de 1.70 GHz (suficient pentru un browser, un player audio și un program de chat în același timp sau pentru o suită office), 2 GB de memorie RAM (cam puțină după părerea mea – eu am tot atâta RAM pe un netbook de 10 inch – dar ușor upgradabilă întrucât doar unul din sloturi este ocupat), un hard disk încăpător de 500 GB (pe care vor încăpea toate fotografiile, melodiile și filmele unui om obișnuit) și un chip grafic Intel HD Graphics (suficient pentru redarea filmelor HD sau a unor jocuri mai puțin pretențioase).

Al doilea model vine tot de la HP (este vorba de modelul HP 655) însă acesta este echipat cu un procesor AMD Dual-Core E1-1200 ce lucrează la o frecvență de 1.40 GHz. Alte dotări sunt 2 GB de RAM, 320 GB hard disk și un chip grafic AMD Radeon HD 7310 (mai bun după părerea mea decât varianta Intel HD Graphics). Prețul acestui model este de 1199 lei.

Alte dotări comune pentru cele două modele sunt: display de 15.6 inch ce redă o rezoluție de 1366×768, unitate optică DVD RW, Wireless, Bluetooth, cameră WEB, HDMI și baterie de 6 celule care ar trebui să asigure cam 6 ore de funcționare. Mai trebuie să adaug faptul că designul celor două laptopuri este identic doar configurația hardware fiind diferită.

img261561_29112012153619_0

În final consider că aceste modele se adresează în special celor care folosesc laptopul pentru activități office (lucru în programele de editare text, calcul tabelar etc.) sau home (navigare pe internet, vizionare de filme etc.) și mai puțin celor care vor un notebook pentru gaming ori pentru activități multimedia solicitante (transcodare video etc.).