Iată că a venit vremea să mai vorbim despre ceva hardware. Mai exact despre cum putem face noi un hard disk extern de la zero.

Pentru asta avem nevoie de un hard disk, eu am folosit unul de laptop (și vă sfătuiesc să faceți la fel pentru că cele de desktop au nevoie de alimentare suplimentară adică veți căra după voi două cabluri plus un hard care e destul de mare) și de un rack, eu am folosit un RaidSonic Icy Box pe USB 3.0 însă nu e obligatoriu să alegeți același model ca mine (găsiți AICI o gamă largă de rack-uri).

Haideți să vedem exact ce este de făcut pentru a obține un hard disk extern și apoi vă spun de ce am ales acest model de rack.

Așadar de ce am ales modelul acesta de rack? Inițial pentru că mi-a plăcut cum arată (ca un telefon mobil un pic mai mare) și pentru că are conectivitate USB 3.0 (asta înseamnă 4.8 Gbps viteză de transfer). Acum că l-am instalat îmi place că este ușor și că are un cablu care îmi inspiră robustețe. Totuși există ce ceva ce nu îmi place: faptul că plasticul folosit este lucios; asta înseamnă că vor rămâne pe el toate urmele și că se va zgâria destul de ușor. Per total sunt mulțumit de alegerea făcută.

P.S. Hard diskul pe care l-am folosit este un Western Digital Scorpio Blue de 320 GB.