Asigurarile sunt o chestiune tot mai intens discutata si in Romania mai ales de cand au devenit obigatorii. Subiectul acestui articol nu este legat de importanta unei asigurari ci are ca scop review-ul a doua site-uri care ofera asigurari.

Primul site asupra caruia m-am oprit este RCA Ieftin. Acest site are un aspect grafic care incanta. Asta doar daca il accesezi de pe un computer cu o rezolutie de maxim 1024 pixeli latime pentru ca altfel vei vedea in partea stanga siteul iar in dreapta doar un mare spatiu gol cu o culoare de fundal sus si una jos… Trist…. Cine a programat nu a putut sa stea 5 minute sa centreze site-ul…
Trecand peste acest inconvenient… site-ul arata chiar foarte bine. In header se gaseste logoul, meniul, butonul de suport si un numar de contact.
Pe prima pagina se gasesc trei coloane care cuprind accesul rapid la un rca deja achizitionat, un modul de calcul pentru o eventuala polita si ultima sectiune pentru cazul in care doriti sa fiti contactati fara costuri.
In partea de jos gasim o maxima care se schimba saptamanal… detaliu care mi se pare extrem de interesant.

Al doilea site este unul care ofera Asigurari de locuinta. Layout-ul paginii este cam acelasi, si aici existand acea problema a asezarii site-ului. Ce difera este structura pe doua coloane si doua sidebaruri unde gasim widgeturi interesante precum un dictionar si un calendar al asigurarilor.

In final as da un sfat proprietarilor sa vorbeasca cu designerul sa le centreze site-urile pentru ca ele arata foarte bine dar acest detaliu valoreaza destul de mult in ochii vizitatorilor.