Recent am văzut în oferta MarketOnline două laptopuri foarte bine dotate din punct de vedere tehnic la un preț foarte bun și m-am gândit să le semnalez pentru cei care sunt în căutarea unor astfel de produse.

Primul este un Acer Aspire 5750G-2434G75Mnkk ce vine dotat cu un procesor Intel Core i5 2430M, 4 Gb memorie RAM, 750 Gb spațiu de stocare pe hard disk și o placă video de la nVidia, mai exact modelul GeForce GT 540M, model ce dispune de 2 Gb memorie video (arhisuficient zic eu). Dacă luăm în considerare și prețul acestui laptop care este de numai 2.099 lei rezultă o afacere foarte bună.

Al doilea model pe care l-am remarcat este un Toshiba Satellite A660-10X, un adevărat desktop replacement ce vine dotat cu un procesor Intel Core i7 720QM, tot 4 Gb memorie RAM, 640 Gb spațu pentru stocare și o placă video dedicată nVidia GeForce GT 330M cu 1Gb memorie video. Acest model de laptop are și sistemul de operare Windows 7 Home Premium preinstalat. Toate aceste caracteristici sunt oferite la un preț de 2.549 lei.

Ambele laptopuri au un display de 15,6 inch ce suportă o rezoluție de 1366 x 768 și o baterie Lithium-Ion de 6 celule. Deasemenea amândouă au unitate optică, conectivitate wireless b/g/n, cameră web, difuzoare stereo încorporate, porturi HDMI, VGA, USB, LAN.

Personal, dacă aș fi în căutarea unui laptop în această perioadă, mi-aș cumpăra primul model întrucât are un design mai placut decât cel de la Toshiba, dispune de o placă video mai puternică și nu are sistem de operare preinstalat, ceea ce se traduce printr-un preț mai mic.