Există atât de multe mituri legate de Seo (Search Engine Optimization), încât a devenit dificil în a recunoaște ceea ce este adevărat și ceea ce nu este adevărat. Am descoperit, însă, un blog pe tema seo, care să îmi ofere informații complete, plus o serie de greșeli făcute în mod frecvent în procesul de optimizare pentru motoarele de căutare.

Mulți bloggeri încearcă să vizeze aceeași temă, cu o variație de cuvinte cheie, în esență foarte similare. De exemplu, „cum faci bani pe Facebook” și „cum faci bani cu contul de Facebook” sunt destul de similare și crearea unei pagini complet diferite pentru fiecare cuvânt cheie nu va adăuga prea mare valoare site-ului.

O altă greșeală constă în faptul că, bloggerii începători, de obicei, scriu un post cu un titlu lung, care descrie un subiect în prea multe cuvinte. În primul rând, ar fi de preferat să se păstreze titlul destul de scurt, (nu mai mult de 60 de caractere), dar, mai important, ar trebui să se concentreze pe optimizare.

Sacrificarea conținutului pentru designul blogului este o altă greșeală. În timp ce mulți bloggeri depind de conținut pentru a-şi face blogul să crească, exista o altă categorie ce pune accentul pe design-ul blogului. Nu mă înțelege greșit, dacă nu ai un design atrăgător, unii vizitatori nu vor fi atrași de site-ul tău. Cu toate acestea, folosind prea multe elemente grafice sau imagini nu vei face decât să aglomerezi pagina și să o tragi în jos. Văd multe site-uri care folosesc Flash și sacrifica viteza paginii pentru un look atrăgător.

De asemenea, serviciile de blogging care oferă hosting gratuit, cum ar fi Blogger, pot oferi o platformă decenta și o valoare excelentă. Cu toate acestea, ele nu sunt suficient de flexibile pentru a fi capabile de a instala plugin-uri, teme, și alte extensii pentru a ajunge la rezultate Seo superioare.

Probabil una dintre cele mai frecvente greșeli este folosirea în exces a cuvintelor-cheie. Este o abordare greșită care îți poate afecta clasamentul în cadrul motoarelor de căutare. Încercarea de a manipula un motor de căutare precum Google este o mare greșeală.

Aceste greșeli pot părea minore pentru unii, dar nu ar trebui să fie trecute cu vederea sau ignorate.

logo-seo-romania