În ultima perioadă am fost preocupat de moușii cu bluetooth. Am o tabletă care rulează Windows 10 și am vrut să pot folosi ca laptop. Așa că am tot căutat, am cântărit și am încercat mai multe variante de mouse bluetooth. Unii m-au enervat, alții mi-au plăcut, iar alții i-am păstrat. Dacă sunteți în căutarea unui mouse bluetooth perfect, iată câteva ponturi.

1. OMEGA OM-446

Este cea mai slabă variantă  posibilă. Este un mouse fabricat dintr-un plastic prost și foarte fragil, care nu dă impresia de calitate. Se conectează rapid la device și funcționează, dar nu este deloc ergonomic. Mi-a plăcut textura ușor cauciucată, dar nu simțeam că am în mână un produs de calitate. L-am returnat imediat după cumpărare. Prețul este de 45 de lei, dar nu se justifică. Preț actualizat găsiți aici.

2. Microsoft Sculpt Touch

Când trebuie să cumpăr un mouse de obicei problema se pune între Microsoft și restul. Îmi plac moușii de la Microsoft. Sunt fabricați cu grijă (majoritate dintre ei), funcționează foarte bine și sunt fiabili (am încă un șoarece Microsoft vechi de peste 5 ani care, dacă nu i-ași fi pierdut receiverul ar fi mers și astăzi). Microsoft Sculpt Touch este primul mouse cu senzor touch în loc de rotiță de scroll pe care îl încerc. A fost interesant ca primă senzație, cred că m-aș putea obișnui, dar nu îmi place în mod deosebit (cred că poate fi o chestiune de gust). Este mai ergonomic decât Omega, dar nu este extraordinar. Eu am palma mare și pentru mine acest mouse este prea mic. Cred că o fată s-ar putea bucura mai mult de el decât un băiat. Oricum în clasamentul personal este pe locul al doilea. Prețul de 90 de lei cât am plătit eu mi s-a părut cam mult. Preț actualizat găsiți aici.

3. Microsoft Designer

Este un șoricel superb. Arată excelent pe orice birou sau masă și dă un plus de eleganță oricărui laptop. Mouse-ul acesta chiar este făcut cu mult gust. Este foarte bine construit și finisat, funcționează excelent. Click-urile sunt foarte line și centrul de greutate al mouse-ului este foarte atent studiat. Rotița de scroll nu este grozavă, pare puțin fragilă, dar funcționează corect. În schimb stă foarte prost la capitolul ergonomie. Este un mouse cu stil, dar te vor durea mâinile (în special articulațiile degetelor) dacă îl folosești ca șoarece principal. Cred că este gândit pentru a fi luat în călătorii, nu pentru munca la birou. Mi-a plăcut foarte mult, dar nu este ce am eu nevoie. Ca preț, dacă îl găsiți la 70 de lei cred că face banii. Preț actualizat găsiți aici.

4. Microsoft Sculpt Comfort

Este cel mai bun mouse pe care l-am folosit eu vreodată. Este robust, suficient de mare pentru mâna mea, confortabil, ergonomic (este construit astfel încât să stea perfect în palmă; ai chiar o scobitură specială pentru a sprijini degetul mare), rezistent (l-am scăpat de câteva ori și nu a pățit nimic) și fiabil (îl am de mai bine de un an și funcționează perfect; până acum am schimbat o singură dată bateriile). Scroll-ul este din cauciuc moale ceea ce-l face plăcut la atingere. Are un buton de Windows pe care îl poți personaliza cum vrei tu (mi s-a părut interesant de exemplu că pot da back și forward în browser direct din mouse), însă nu am ajuns să mă obișnuiesc în a-l folosi. Singurul lucru la care se mai putea lucra este aspectul. Mi-ar fi plăcut să nu fie lucios, de exemplu, pentru că rămân urme pe el și în timp plasticul lucios se zgârie. În afară de asta, nu îi pot reproșa nimic. Este un mouse perfect. Acum rămâne de văzut la ce preț îl găsiți. Eu am dat pe el 90 de lei, dar a fost la ofertă. Prețul actualizat îl găsiți aici.

Acestea sunt modelele de mouse cu interfață bluetooth pe care le-am încercat eu. Mai multe modele puteți găsi aici. Mi-ar plăcea de exemplu să încerc un Microsoft ARC Touch sau un Apple Magic Mouse, dar cine știe când se va întâmpla asta. Până una alta, voi ce experiențe ați avut cu șoarecii?