De la un an la altul, producătorii de computere se străduiesc să ne ofere PC-uri și laptop-uri din ce în ce mai performante însă nimeni nu garantează că aceste dispozitive nu se vor strica niciodată. Și dacă pentru un desktop este destul de simplu să efectuezi o reparație (de exemplu dacă se strică placa video este foarte ușor să o înlocuiești), în cazul dispozitivelor mobile lucrurile se complică întrucât acestea au componente de mici dimensiuni la care se ajunge destul de greu (uneori fiind necesară chiar dezasamblarea completă a laptop-ului).

În același mod stau lucrurile și în ceea ce privește curățarea (de praf sau alte reziduri) a computerului. Dacă e desktop poți cu ușurință să aspiri praful, însă la notebook devine o misiune aproape imposibilă pentru un om obișnuit. Și în acest caz apare ca soluție efectuarea reparațiilor sau a curățării într-un service care ar fi bine să aibă autorizație din partea respectivului producător de laptop.

Stehoscope

Un astfel de service autorizat pentru Raparatii Laptopuri oferă IT Galaxy cu prețuri începând de la 50 de lei. Iată câteva dintre defecțiunile cele mai frecvent întâlnite în acest service:

  • Probleme cu placa de bază, generate cel mai frecvent de vărsarea unui lichid (apă, suc, cafea etc.) pe laptop care de cele mai multe ori ajunge la placa de bază unde provoacă daune, uneori fiind necesară înlocuirea completă a plăcii de bază. Atenție: chiar dacă după ce ați vărsat un lichid laptopul funcționează, totuși el ar trebui curățat într-un service, căci altfel se pot strică în timp componentele de pe placa de bază.
  • Defecțiuni ale sursei de alimentare, cauzate de variațiile de tensiune. Problemele cu sursa de alimentare pot genera printre altele și deteriorarea componentelor de pe placa de bază.
  • Probleme ale plăcii video. Acest gen de neplăcere este cauzat în special de supraîncălzirea laptop-ului. (Atenție: când la laptop și mai ales când vă jucați nu țineți dispozitivul pe brațe deoarece nu se va mai putea ventila corespunzător și astfel se va defecta cu ușurință).
  • Defecțiuni ale mufelor. O altă problemă frecventă este ce a mufelor care se rup făcând astfel imposibilă conectarea încărcătorului sau a dispozitivelor externe. Ca să nu ajungeți cu laptopul în service pentru că s-a stricat o mufă, aveți grijă când introduceți și mai ales când scoateți un dispozitiv extern (stick, hard-disk, mouse etc.) să îl trageți perpendicular pentru că altfel riscați să dezlipiți mufa de pe placa de bază.

Așadar fiți cu băgare de seamă atunci când folosiți laptopul ca să nu ajungeți cu el în service, iar dacă totuși la-ți defectat, luați în calcul și oferta celor de la IT Galaxy. Mai jos găsiți și datele lor de contact:
Telefon: 0721.257.645
E-mail: service@itgalaxy.ro

BONUS: Sfaturi pentru a mări durata de viață a bateriei:

  • Nu țineți laptopul în priză non-stop, chiar dacă aveți sursă de curent lângă voi (util ar fi să scoateți bateria din laptop cât timp îl folosiți la priză);
  • Nu încărcați bateria până la 100% (valoare ideală de încărcare este 85%) și nu descărcați acumulatorul la maxim (când valoarea de încărcare ajunge la 15-20% ar fi bine să puneți laptopul în priză);
  • Dacă nu folosiți laptopul pe o perioadă mai îndelungată, scoateți bateria din el.