Cred că v-aţi dorit cu toţii să puteţi schimba fonturile din windows pentru a-l face unic şi mai plăcut ochiului. Deasemenea cred că aţi vrut să puteţi schimba fundalul pe care îl are un folder din windows explorer sau o fereastă a unui program oarecare.

Ei bine se pot opera aceste modificări într-un mod foarte simplu fără nici un program suplimentar doar din opţiunile de la click dreapta de pe desktop.

Dacă executăm click dreapta pe desktop > Properties > Appearance > Advanced vom regăsi toate opţiunile de modificare a fonturilor şi imaginilor de fundal. Putem face aceste operaţiuni în 2 moduri. Fie dând click pe imaginile din live preview-ul disponibil fie accesând fiecare item din lista drop-down disponibilă.

Deasemena 2 opţiuni pe care le-am omis în tutorial:

  • Tema modificată poate fi salvată separat şi astfel la un reinstal de windows o putem aplica automat. Pentru a face asta, după ce am modificat tot cum am dorit, mergem la tabul themes şi avem butonul save aş. Îi atribuim un nume şi o salvăm unde dorim.
  • Pentru a reveni la vechea tema mai simplu este să schimbăm temporar tema (exemplu: dacă modificăm tema Windows classic şi dorim să pierdem modificările, mai uşor este să activăm o altă tema cum ar fi luna şi apoi să reactivăm Windows classic) şi astfel setările vor reveni al normal fără să mai fim nevoiţi să facem tot paşii în modul invers.

Dacă v-am stârnit curiozitatea vă invit să urmăriţi tutorialul!

Scopul/rezultatul tutorialului:

Scopul acestui tutorial este de a vă învăţa cum puteţi modifica fonturile şi imaginile de fundal dintr-un sistem de operare windows.

Rezultatul acestui tutorial a constat în modficarile pe care sitemul de opearare (în cauză windows xp) le-a suferit.