In acest tutorial o sa vedem cum trebuie sa procedam pentru a putea fixa pe taskbar drive-urile externe, cum este de exemplu drive-ul pentru stickul USB. In urma cu cateva zile am mai postat un tutorial in care am aratat cum se pot fixa partitiile pe taskbar. Ceea ce vom face astazi este asemanator cu ce am facut in acel tutorial, difera doar cateva aspecte.

Chiar daca in aparenta pare simplu sa fixezi pe taskbar acel drive pentru USB, va asigur ca nu este asa. Nu functioneaza sa luam cu drag and drop drive-ul si sa il lasam pe taskbar. Rezultatul va fi doar o iconita, iar daca vom da click pe ea se va deschide Windows Explorer.

Acestea fiind spuse, haideti sa vedem cum procedam.

Pentru inceput vom creea un New Text Document caruia ii vom da numele alocat drive-ului nostru USB, in cazul meu se numeste Drive, dupa care va trebui sa stergem extensia .txt si sa scriem .exe

Acum vom da click dreapta pe Drive.exe si vom alege Pin to taskbar. Dam click dreapta pe iconita care tocmai a aparut pe taskbar si din lista care apare vom da click dreapta pe fisierul pe care l-am creat mai devreme, dupa care alegem Properties. (vezi imaginea de mai jos)

 

 

Se va deschide fereastra din imaginea de mai jos, iar la Target va trebui sa stergem locatia predefinita si sa scriem locatia pentru drive-ul nostru USB, si la Start in procedam la fel.  (vezi imaginea de mai jos)

 

 

Inainte sa apasam OK, putem aplica o iconita semnificativa, dand click pe Change Icon. Dupa ce am aplicat iconita, vom da Log Off, iar in cazul meu rezultatul este cel din imaginea de mai jos.

 

 

Daca dam click pe acea iconita, se va deschide o fereastra care contine datele de pe stickul USB.

 

 

In cazul in care doriti ca atunci cand dati click pe iconita din taskbar sa se deschida unul din folderele aflate pe stick, va trebui sa procedati in felul urmator. Intrati in folderul respectiv aflat pe stick, dupa care ii copiati locatia (vezi imaginea de mai jos)

 

 

Acum va trebui sa pastati la Target locatia folderului aflat in stick, dupa care apasati OK.

 

 

Cand voi da click pe iconita, se va deschide folderul poze (in cazul meu) aflat pe stickul USB.