Vorbeam acum ceva timp despre câteva aplicații pentru școală la distanță și videoconferință. Astăzi vreau să detaliez modul în care putem iniția o întâlnire video prin intermediul Google Meet.

Această aplicație este creată de Google și merge în tandem cu Google Classroom, soluția lor pentru școală online. Practic din Google Classroom poți iniția o întâlnire video care se va desfășura prin Google Meet. Dar se poate și separat. Dacă vrei să faci o întâlnire de lucru cu angajații poți să o inițiezi direct din Google Meet. Iată care sunt pași pe care este nevoie să-i parcurgi:

Accesează adresa https://meet.google.com/. Aici, dacă ești logat în contul tău Google, îți va apărea această interfață în care ai două opțiuni: Întâlnire nouă și Introdu un cod sau un link.

Pentru a începe o întâlnire apăsați pe întâlnire nouă. Aici avem trei opțiuni:

1. Obține un link de trimis – prin această opțiune va fi generat un link pe care îl putem trimite celor cu care dorim să ne întâlnim, în orice moment. De exemplu dorim să organizăm o întâlnire pentru 2 ore. Generăm un link, îl trimitem celor în cauză și la ora stabilită accesăm cu toții acel link.

2. Începe o întâlnire instantanee – această opțiune pornește imediat o întâlnire în care poți intra folosind camera web și microfonul, sau poți realiza o prezentare. Apoi pentru a invita și pe alții în întâlnirea respectivă le trimitem linkul care apare chiar deasupra butonului Participă acum. Același link apare și în fereastra care se deschide după ce apăsăm butonul Participă acum.

3. Programează în Google Calendar – dacă dorim să planificăm o întâlnire care va avea loc peste mai mult timp (o săptămână, sau o lună) putem face acest lucru prin Google Calendar. Când dăm click se deschide o fereastră de Google Calendar în care putem seta toate detaliile viitoarei întâlniri. Evenimentul creat poate fi distribuit mai apoi pe mail sau prin alte mijloace către ceilalți participanți. Prin această metodă va fi generat un link (cel subliniat cu roșu în imaginea de mai jos) de Google Meet care poate fi accesat și direct, fără a mai intra în evenimentul din Google Calendar.

Voi reveni în scurt timp cu un tutorial video detaliat despre toate opțiunile pe care le avem în Google Meet după ce începem o întâlnire video.