Una dintre cele mai frecvente probleme în această perioadă are legătură cu funcționarea microfonului. În condițiile în care tot mai mulți dintre noi folosim aplicații de videoconferință, problemele cu microfonul sunt frecvente.

În Windows 10 cele mai multe situații au legătură cu setările de confidențialitate. Windows 10 are o opțiune prin care poate bloca permisiunea de a folosi microfonul pentru anumite aplicații sau chiar pentru toate aplicațiile.

Pentru a modifica această setare este nevoie să mergem în meniul Start, la Setări și acolo scriem în căsuța de căutare microfon. Alegem opțiunea Setări de confidențialitate pentru microfon și ne asigurăm că este activată permisiunea ca aplicațiile să folosească microfonul. Putem seta acest lucru în mod individual pentru fiecare aplicație de tip desktop sau din Microsoft Store, sau putem activa în bloc pentru toate aplicațiile.

Prin această metodă extrem de simplă am rezolvat problemele cu microfonul pentru două persoane care mi-au cerut ajutorul.