Salut, în tutorialul de astăzi o să vorbim despre drivere, mai exact o să vedem ce putem face pentru a descărca de pe internet toate driverele de care avem nevoie pentru componentele hardware, sau pentru alte device-uri conectate la calculatorul nostru, cum ar fi de exemplu imprimanta, scanner-ul, bluetooth-ul, etc. Eu am mai prezentat în trecut un mic soft care ne detectează automat driverele de care avem nevoie și ne permite să le descărcăm de pe internet. Dacă doriți să vedeți acel tutorial puteți accesa ACEST link. În comparație cu programul 3dp chip pe care l-am prezentat în trecut, softul despre care o să vorbim astăzi este puțin mai „dotat” dacă pot să spun așa, pentru că ne oferă spre download și driverele dispozitivelor conectate la calculator. Programul se numește DriverIdentifier și poate fi descărcat de AICI. Acest soft are o bază de date masivă, care conține foarte multe drivere, iar cei care au dezvoltat programul se laudă că în baza lor enormă de date, se găsesc driverele de la toți producătorii hardware. Acum să vă povestesc puțin și despre modul de funcționare al acestui program. DriverIdentifier scanează automat sistemul, și detectează toate driverele de care avem nevoie pentru componentele hardware și alte dispozitive conectate la calculator, după care ne deschide o pagină web unde avem toate driverele necesare, care pot fi descărcate sau actualizate după caz. Instalarea programului este una simplă, nu o să întâmpinați nimic dificil, wizard-ul de instalare fiind unul obișnuit. După ce ați instalat programul, îl deschideți și apăsați butonul Scan Drivers, care arată ca în imaginea de mai jos.

Programul o să vă deschidă pagina web despre care vă vorbeam mai sus, care arată cam așa. Click pe imagine pentru a mări.

Acum nu mai rămâne decât să vă descărcați driverele de care aveți nevoie și să le instalați. Sfatul meu este să descărcați întotdeauna driverele înainte să vă apucați să instalați sistemul de operare, deoarece dacă veți face acest lucru după instalarea sistemului, există posibilitatea să aveți nevoie de driverul pentru placa de rețea, și dacă nu îl aveți, atunci nu veți avea nici conexiune la internet și nu veți mai putea descărca nici celelalte drivere. În general pe Windows 7 nu prea am întâlnit situații în care să trebuiască să instalez driverul pentru rețea, deoarece Windows 7 detectează și instalează prin update driverele, însă pe XP nu avem acest noroc, acolo trebuie să le instalăm noi pe fiecare dacă dorim să putem folosi componentele hardware, așa că este mai bine să descărcați driverele în prealabil. Sper că o să vă fie de folos tutorialul, vă mulțumesc că ați avut răbdare să citiți, și vă mai așteptăm și cu alte tutoriale, atât video cât și text aici pe site-ul PC – Config. La revedere.