Salut, în acest tutorial o să vedem cum se dezinstalează corect suitele Microsoft Office de pe calculator. Dacă s-a întâmplat din diferite motive să fiți nevoiți să dezinstalati o anumită versiune de Microsoft Office, fie ea 2003, 2007 sau 2010, probabil ați observat că aparent, acest lucru nu este tocmai simplu. Eu personal, am încercat să dezinstalez cu Revo Uninstaller o suită Office și am rămas foarte surprins când am văzut câte intrări din regiștrii trebuie să șterg manual. Nici mai mult, nici mai puțin de 8433 de fișiere. Astfel am căutat o soluție, ceva care să mă ajute să elimin de pe calculator această suită care pot spune că odată instalată pe sistem e ca și „bătută în cuie”, și m-am oprit la o altă unealtă Fix it a celor de la Microsoft creată special pentru eliminarea suitelor Office de pe calculator. În funcție de suita Office pe care o dețineți (2003, 2007 sau 2010), accesați ACEST link și descărcați de pe acea pagină una dintre aplicațiile Fix it care o să vă ajute să scăpați de Office foarte simplu.

După ce descărcați executabilul Fix it corespunzător versiunii dumneavoastră de Microsoft Office, dați dublu click pe el și o să vă apară o fereastră asemănătoare cu cea din imaginea de mai jos. Bifați I Agree și apăsați pe Next.

 

 

Pe urmă o să vă apară această fereastră în care vă spune că Microsoft Fix it este pregătit pentru dezinstalarea suitei Office, și trebuie să apăsați pe Next pentru a continua.

 

 

După ce apăsați pe Next o să vă apară o fereastră Command Prompt ca cea din imaginea de mai jos, iar în acel moment începe dezinstalarea Office-ului. Nu trebuie să mai faceți nimic, decât să așteptați să se finalizeze dezinstalarea. Dacă ați întâlnit situații când vroiați să dezinstalati Office de pe calculator și ați primit anumite erori, cu ajutorul acestei unelte veți reuși să finalizați dezinstalarea cu succes.

 

 

Cam acesta a fost tutorialul, vă mulțumesc pentru atenție și vă mai aștept și cu alte ocazii pe site. La revedere.