Vorbeam acum câteva zile despre disputa dintre cărțile pe hârtie și cele electronice (articolul îl găsiți aici: https://pc-config.info/carte-tiparita-sau-carte-electronica-2/). Atunci am văzut că fiecare are avantaje și dezavantaje. Dacă v-ați gândit bine și credeți că aveți nevoie de un cititor de carte electronică, atunci iată câteva repere pe care să le aveți în vedere.

După părerea mea în lumea e-readerelor lupta se dă între Kindle și ceilalți producători. Amazon are avantajul de a fi o companie cu tradiție în vânzarea de cărți și cititoare electronice. Practic ei au creat un ecosistem în jurul lui Kindle, menit să-i facă pe clienți să cheltuie cât mai mult în lumea Amazon (pe cărți, reviste, sau accesorii). Dezavantajul lui Kindle este că nu recunoaște prea multe formate (tocmai din această dorință de a-i păstra pe cumpărători în ecosistem), însă problema aceasta poate fi rezolvată prin folosirea unui soft de convertire (dar despre asta vom vorbi într-un alt articol).

Pe de altă parte, ceilalți producători vin cu o mai mare varietate de formate suportate, o memorie ce poate fi extinsă printr-un card microSD și cu posibilitatea de a citi în timp ce asculți muzica preferată. Autonomia și prețurile sunt comparabile.

Acum depinde foarte mult ce căutați fiecare dintre voi. Eu personal la momentul acesta, dacă mi-ar trebui un e-reader mi-aș cumpăra cel mai ieftin Kindle. De ce? Pentru că mă interesează prea puțin formatul suportat, cât mă interesează ca dispozitivul să fie intuitiv și ușor de folosit.