Dacă ai un site sau dacă vrei să-ți faci unul cred că ai vrea să știi unde dau click vizitatorii tăi. Nu-i așa? Astfel poți să vezi exact punctele lor de interes și să stabilești unde așezi lucrurile cele mai importante din site. Pentru asta poți folosi un heatmap.

Așa cum îi spune numele, heatmapul este o hartă de căldură, adică o hartă cu punctele în care vizitatorii dau cele mai multe clickuri. Poate fi generată pentru vizitatorii care intră de pe un PC sau pentru cei care accesează siteul de pe un telefon mobil.

Sunt multe servicii care îți oferă posibilitatea generării de heatmapuri. E suficient să scrii pe google heatmap website și vei găsi mai multe variante. Eu personal folosesc serviciul celor de la smartlook. De ce? Pur și simplu pentru că despre ei am auzit prima dată.

Dacă vrei să folosești și tu același serviciu este nevoie să intri pe situl smartlook.com, să îți faci un cont, apoi din dashboard mergi sus la Heatmaps și adaugi pagina pentru care vrei să fie generată harta de căldură. Îți va fi generat un cod pe care mai apoi trebuie să îl introduci în headerul siteului tău.

Serviciul de la smartlook este gratuit pentru un heatmap generat pe baza a maxim 1.000 de vizitatori. Dacă vrei o statistică mai amplă trebuie să plătești.

În fotografia de la începutul articolului poți vedea cum arată o parte din heatmapul paginii de start de pe PC-Config. Cum ți se pare acest serviciu? E util pentru siteul tău?