Totul despre PC și mai mult de atât!

Cum trebuie sa procedam pentru a realiza tutoriale video HD cu Camtasia Studio 7

Tutorialul de astazi are ca subiect crearea de tutoriale video HD. In cele ce urmeaza vom invata cum trebuie sa setam softul de editare video Camtasia Studio 7 pentru a putea realiza tutoriale video HD. Probabil ca multi dintre voi cunoasteti acest soft si il folositi pentru anumite proiecte, sau de ce nu chiar pentru a realiza tutoriale video. Camtasia este un soft de editare video destul de complex, el putand fi folosit pentru efectuarea mai multor sarcini cu fisiere video, printre care si realizarea de tutoriale. Nu o sa prezint softul, ci va voi arata doar cate etape urmeaza un fisier video, pana sa ajunga HD. Inainte sa incepem, trebuie sa stiti faptul ca, Camtasia Studio 7 este un soft comercial, el se poate folosi pe o perioada trial, dupa care va trebui sa il procurati.

Pentru acest tutorial, am inregistrat cu Camtasia un filmulet de cateva secunde la rezolutia 1280 x 720. Va sfatuiesc sa folositi si voi aceasta rezolutie pentru a optine rezultate bune. Imediat dupa ce am terminat de inregistrat filmuletul sau tutorialul – test si l-am salvat, am fost intampinat de fereastra care apare in imaginea de mai jos:

In acea ferestra suntem intrebati ce rezolutie dorim sa aiba filmuletul pe care tocmai l-am inregistrat, iar noi va trebui sa setam intotdeauna rezolutia pe care am folosit-o atunci cand am inregistrat filmul, adica 1280 x 720 in cazul meu.

In continuare trebuie sa selectam Produce and Share (click pe iconita indicata in imaginea de mai jos)

Dupa ce dam click pe acea iconita, se va deschide fereastra din imaginea de mai jos, iar acum va trebui sa selectam Add/Edit preset.

Se va deschide fereastra din imaginea de mai jos, vom da click pe New

Se va deschide o noua fereastra unde va trebui sa setam un nume pentru proiect, dupa care apasam Next (vezi imaginea de mai jos)

Dupa ce apasam Next va aparea o alta fereastra, vom bifa Custom size si vom seta rezolutia 1280 x 720, dupa care apasam butonul Flash Option (vezi imaginea de mai jos)

La calitate vom seta 100%, iar la taburile Audio si Controls nu vom modifica nimic, dupa care apasam OK si Next. (vezi imaginea de mai jos)

In urmatoarea fereastra avem posibilitatea sa bifam daca dorim sa aplicam un watermark filmului, dupa care apasam Options. (vezi imaginea de mai jos)

In fereastra care apare avem posibilitatea sa incarcam watermark-ul, sa setam Opacitatea, marimea watermark-ului, precum si alte setari. (vezi imaginea de mai jos)

Dupa ce apasam OK, va aparea din nou fereastra de mai jos, vom da click pe Close.

Acum va trebui sa dam din nou click pe Produce and Share (vezi imaginea de mai jos)

Se va deschide din nou fereastra de mai jos, in care avem un meniu drop down pe care vom da click si vom alege numele proiectului pe care tocmai l-am creat, in cazul meu apare sub denumirea Untitled Preset.

Dupa ce apasam Next, in continuare trebuie sa tastam numele filmului sau a tutorialului, si sa setam locatia in care sa se salveze. (vezi imaginea de mai jos)

Si in sfarsit, dupa ce apasam pe Finish, va aparea fereastra de mai jos, in care are loc procesul de randare a filmului.

Dupa ce acea bara de progres va ajunge la 100% (dureaza in functie de marimea filmului), vom gasi filmuletul sau tutorialul, in locatia pe care am setat-o pentru ca acesta sa fie salvat, in cazul meu pe desktop. (vezi imaginea de mai jos)

Cam acestea sunt etapele pe care trebuie sa le urmeze un tutorial pentru a fi in format High Definition.

Puteti viziona AICI rezultatul pe care l-am obtinut din tutorialul – test folosit in imaginile de mai sus.

4 Comments

  1. Alexandru Ionut

    sa sti ca prinde treaba cu tutorialele online dar sa respecti numite lucruri. Am intalnit pe un site destul de popular, tutoriale si de 40…50 de minute in care 30 de minute vorbea pe langa. sa fie scurt, cateva minute..la obiect.. nu stai acum sa dai definitii la cine stie ce sau te miri ce iti mai nazareste sa zici.
    Eu nu am rabdare sa ma uit mai mult de 5-10 minute. Mai am vazut odata un tutorial, se auzea si cum plangea un copil in casa si parca mama lui in certa..ceva de genu..ce panarama a fost :D

  2. Bogdan C.

    Îți recomand pentru capturi de ecran să folosești un instrument de captură cum ar fi snagit, Screenpresso sau Ashampoo Snap 5 pentru a captura perfect ferestrele și pentru a nu mai ieși colțurile pătrate, dat fiind faptul ca în Windows 7 colțurile sunt rotunjite. Și un al doilea motiv de a folosi un astfel de program e că poți alege din ele un anumit fel de săgețică mai atrăgătoare pentru cititori și că poți pune buline cu numărul de pași și ordinea în care trebuie făcuți foarte ușor. Dacă te interesează de unul din programele astea îți pod da un link de unde să cumperi Snap 5 la prețul de numai 4 euro, linkul l-am primit în newsletter-ul Ashampoo. Este el un pic mai slăbuț ca Snagit, dar ăla costă vreo 40-45 € sau $. Și poate să facă același lucru ca Screenpresso care costă 30 € sau 30 $ nu mai știu exact.

  3. Moldovan Dragos

    Multumesc pt recomandare, dar eu prefer Snipping Tool-ul din Windows 7 + Paint pentru marcarea unor aspecte importante din captura. Pentru mine colturile ferestrelor nu reprezinta un aspect important, sunt de parere ca, conteaza mai mult continutul screenshot-ului.
    O sa aplic si numerotarea ferestrelor, se poate face foarte simplu in Paint.

  4. Bogdan C.

    În legătură cu numerotarea, mă refeream la numerotarea pasilor dintr-o imagine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2024 PC-Config

Theme by Anders NorenUp ↑