În acest tutorial o să vă prezint o modalitate prin care putem restaura sistemul de fiecare dată când calculatorul porneşte. Vom folosi un program numit Reboot Restore Rx care este util în cazul în care dorim să avem tot timpul un sistem de operare curat, care să aibă aceleaşi setări de fiecare dată când îl pornim. În plus, programul este util şi celor care administrează calculatoare publice, cum sunt internet cafe-urile, unde utilizatorii au acces la calculatoare, iar administratorii trebuie să păstreze sistemul de operare în stare perfectă de funcţionare.

Programul este gratuit şi poate fi descărcat de  AICI. În timpul instalării veţi fi întâmpinaţi de o fereastră identică cu cea din imaginea de mai jos. Va trebui să bifaţi partiţiile pe care să se efectueze restaurarea, la fiecare pornire a calculatorului. Puteţi alege una sau mai multe partiţii.

Apăsaţi Next şi la un moment dat wizard-ul de instalare va cere un restart. În acel restart constă finalizarea instalării programului, care începând de acum va restaura automat partiţiile selectate de voi la fiecare pornire a calculatorului. Înainte să instalaţi acest program pe calculator, setaţi-vă sistemul de operare în modul în care doriţi să fie la fiecare restaurare. Dacă pe parcurs mai faceţi şi alte setări asupra sistemului, sau adăugaţi şi alte fişiere în partiţii şi doriţi ca acestea să apară la restaurări, va trebui să dați click dreapta pe iconița programului din System Tray și să alegeți Disable.  Va apărea și o fereastră de confirmare, la care vom da OK.

Acum modificaţi sistemul de operare după bunul plac,  iar după ce terminați mergeţi din nou în System Tray şi alegeți Enable. Modificările făcute asupra sistemului au fost memorate de program şi vor apărea la următoarele  porniri/restaurări.