PC-Config

Totul despre PC și mai mult de atât!

Check Disk, sau cum putem scana si repara erorile hardisk-ului fara sa instalam nici un soft

Salut, in tutorialul video de astazi o sa invatam cum putem scana hardiskul pentru erori cu ajutorul functiei Check Disk din Windows 7, Windows XP si Windows Vista. Cu totii stim ca, cu cat un calculator este folosit mai mult, cu atat el se misca mai greu in timp, deoarece pot aparea diferite erori de orice natura care ingreuneaza sau fac imposibila munca la calculator. In tutorialul de mai jos, mi-am propus sa va prezint aceasta functie din windows care ne permite sa verificam daca hardul nostru are sau nu probleme. Procesul este simplu, mai intai dam click dreapta pe partitia pe care dorim sa o scanam de erori, apoi alegem Properties, selectam tabul Tools si alegem Check Disk. Odata apasat acest buton, ne va aparea o mica fereastra in interiorul careia avem doua optiuni legate de scanarea si rezolvarea erorilor. Prima optiune, „Automatically fix file system errors” ne ajuta sa scanam si sa rezolvam automat erorile detectate. Cea de-a doua optiune, „Scan for and attempt recovery of bad sectors” ne permite sa scanam si sa recuperam sectoarele defecte ale hardisk-ului. De asemenea daca dorim doar sa vedem un raport cu privire la erorile existente, putem face acest lucru daca lasam debifate ambele casute si dam click pe butonul Start. Astfel va incepe sa detecteze erorile, insa nu va incerca sa le repare, doar ne va afisa starea in care se afla hardisk-ul nostru. Va invit sa urmariti tutorialul video de mai jos, acolo o sa gasiti totul explicat mult mai bine.

Vizionare placuta!

10 Comments

 1. Foarte buna metoda de a verifica hdd :D

 2. Mai ales ca nu trebuie sa ne complicam cu alte softuri..

 3. O sa ma bag si eu in seama cu o completare cu toate ca se potriveste ca „nuca in perete” fiind vorba de Windows in acest tutorial si anume ca si Linux Ubuntu are un utilitar asemanator si pot spune chiar mai complet care se numeste Disk Utility si se afla in System > Administration.Multam de intelegere! :)

 4. E bine dar eu folosesc aceasta optiune de fiecare data inainte de a defragmenta hard disk ul de aproape un an incoace.Va rog faceti un tutorial in care sa ne prezentati camtasia studio 7 ceva mai important din acest soft nu downloadul si instalarea.

 5. Nu putem face tutorial despre camtasia studio 7 deoarece noi tinem la ORIGINALITATEA tutorialelor noastre. Sunt 100% convins ca sti la ce ma refer, asa ca, ne pare rau. In schimb avem tutorial despre Camstudio AICI

 6. Inteleg foarte bine ce mi-ai spus asta e invat eu si singur.

 7. ceia de ai facut in modul grafic se poate face prin command prompt
  run/cmd/chkdsk c: – c fiind partitia verificata

  pentru cei care au vista si 7 trebuie sa il ruleze cu „run administrator”

 8. chkdsk c:
  defrag c: -v
  chkdsk d:
  defrag d: -v

  daca le salvati cu extensia .bat va scana partitiile C si D si le va defragmenta in acelasi timp si la final se va inchide automat

 9. Stiu ca se poate si din cmd, insa am preferat sa arat metoda grafica, deoarece multa lume se fereste de linia de comanda, ca si de terminalul din linux.

 10. MIsto tutorial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2020 PC-Config

Theme by Anders NorenUp ↑