Dacă v-ați dorit vreodată să fiți poet, dar nu aveți abilitățile lirice și ritmice necesare, instrumentul Verset cu verset de la Google vă poate ajuta să creați primul dumneavoastră poem. Cel mai recent experiment al companiei cu poezie bazată pe inteligența artificială, oferă sugestii în stilul celor mai renumiți poeți americani.

Puteți selecta până la trei poeți pentru inspirație, printre care Emily Dickinson, Walt Whitman și Edgar Allen Poe. După ce ați făcut selecția și ați ales o structură pentru poezia dumneavoastră, instrumentul vă va cere să compuneți primul vers. Inteligența artificiala va sugera mai multe opțiuni pentru continuarea primului vers.

Vers cu vers nu te va bloca să folosești cum dorești acele sugestii. Puteți renunța la ele, le puteți modifica sau le puteți accepta așa cum sunt. Instrumentul ar trebui să vă inspire, nu să genereze o poezie întreagă în numele dumneavoastră – deși este posibil și acest lucru. După ce ați finalizat o strofă, puteți să mai adăugați și altele.

Pentru a construi instrumentul, inginerii Google au alimentat sistemul cu „o mare colecție de poezie clasică”. Apoi, au folosit propria lucrare a fiecărui poet pentru a regla fin modelele inteligenței artificiale, în încercarea de a-și rafina stilurile de scriere. De asemenea, au dorit ca AI să facă sugestii relevante chiar și atunci când versurile propuse de dumneavoastră nu au nici o legătură cu poezia clasică.

Articol tradus și adaptat după originalul: https://www.engadget.com/googles-ai-poetry-verse-by-verse-202105834.html