PageRank este un algoritm de analiză a hiperlegăturilor din Internet, folosit de motorul de căutare Google pentru a acorda o pondere fiecărui element dintr-o mulțime de documente interconectate prin hiperlegături, cu scopul măsurării importanței relative în cadrul mulțimii. Dacă pagina A conține un link (o legătură) către pagina B, se presupune implicit că A afirmă despre B că acesta este important, deci B trebuie să fie mai bine cotat în clasamente. Cu cât există mai multe legături calitative către un sit, cu atât PageRank-ul acestuia va fi mai mare și locul în clasament mai înalt. Coeficientul PageRank este un număr întreg care poate lua valori între 0 și 10.

sursa text & imagine: Wikipedia

Desi considerat a fi irelevant de multi webmasteri, totusi acest sistem de clasificare a websiteurilor este inca foarte popular in randul agentilor de publicitate.

Daca pana nu demult eram obisnuiti ca Google sa face update la PageRank de 2-3 ori pe an, iata ca in mai putin de doua luni au fost 3 astfel de actualizari. Rezultatele acestei noi actualizari se pare ca au fost negative pentru foarte multe siteuri intrucat Google vrea sa ia masuri impotriva celor care obisnuiesc sa foloseasca spammul pentru promovare.

Pentru siteul nostru acest update a fost de bun augur PageRank-ul revenind la valoarea 4 dupa ce la updateul precedent scazuse la 3.

Page Rank

Daca doriti sa verificati valoare PageRank-ului pentru un site o puteti face AICI.