Totul despre PC și mai mult de atât!

Instalare și prezentare Linux Mint 9 Isadora LTS

Salut, în acest tutorial o să vă prezint instalarea sistemului de operare Linux Mint 9 Isadora. Am ales să fac instalarea şi prezentarea acestui sistem deoarece este o distribuţie stabilă LTS (Long Term Support) care primeşte suport până în aprilie 2013. Pentru a vă putea exemplifica instalarea acestei distribuţii de linux, am ales să fac câte un print screen care conţine fiecare pas de instalare a sistemului. Tot ceea ce veţi vedea voi în pozele din tutorial se va întâmpla şi pe calculatorul vostru la instalare. Dacă sunteţi utilizator windows şi doriţi să încercaţi şi linux şi nu ştiţi ce distribuţie să alegeţi, atunci Linux Mint este alegerea perfectă. Aceasta distribuţie este recomandată mai ales începătorilor, şi are o interfaţă care facilitează migrarea pe linux. Linux Mint este bazat pe Ubuntu care la rândul lui este bazat pe Debian, astfel şi linux mint va lucra tot cu fişiere cu extensia .deb.

De AICI puteți descărca Linux Mint 9 pentru sistemele pe 32 de biți, iar de AICI pentru sistemele pe 64 de biți. Vă sfătuiesc să descărcați imaginea iso cu linux mint de pe un server din America, recomand Secution, LLC. sauYellow Fiber Networks. Ambele servere oferă imaginea spre download cu viteză mare. După ce ardeți imaginea iso pe cd, îl introduceți în calculator și nu rămâne decât să așteptați până când intră automat în modul live cd, după care puteți începe instalarea. Acum vă invit să urmăriți tutorialul video de mai jos.

Vizionare plăcută!

6 Comments

 1. valy

  Salut!As vrea sa completez un pic aici daca nu este cu suparare si anume ca mint nu are numai interfata gnome si putem alege si kde care este apropiata cu Windows 7 insa desigur cu efecte mult mai cool.Linkul este http://www.linuxmint.com/release.php?id=13 De aici putem sa downloadam si dvd.CIne dorste sa vada mai intai cum arata o interfata KDE o poate face pe you tube si fiindca sa precizat faptul ca Mint este distributie buna pentru cei care migreza de la Windows le recomand Zorin OS care are o interfata foarte asemanatoare cu XP_ul iar la baza lui este Ubuntu deci veti beneficia de toate update_urile din repository.Linkul este http://zorin-os.com/free.html Spor la instalare!

 2. Moldovan Dragos

  Multumim de completari. Asa e, Linux Mint are si kde doar ca eu nu am mai precizat acest lucru ci am luat direct gnome pentru ca asa cum am spus si in tutorial, pentru mine conteaza performanta, mai putin efectele. Cine doreste poate incerca si kde. Cat despre Zorin OS, sincer sa fiu nu am auzit de el, dar o sa il studiez putin si poate ii fac si un tutorial. Oricum aveam in plan sa prezint instalarea mai multor distributii de Linux. Te mai asteptam cu sugestii si completari.

 3. valy

  Intr-adevăr gnome este mai performant si adaug si mai putin pretentios cu resursele chiar si in cazul in care se foloseste celebrul tool de efecte in linux numit Compiz si in plus mai bine structurat decat kde.Una peste alta eu recomand gnome si cine doreste sa aiba si kde nu trebuie sa instaleze un alt OS ca sa aiba divesitate in interfete ci poate instala in paralel :) asa ca cine este interesat poate cere si i se va da :) Cu placere Dragos!

 4. virus2009

  folositi butonul torrente http://photobase.ro/di-DJBZ.png il veti descarca in citeva mai repede ;)

 5. Mihai

  Cred ca exista probleme la host. Tutorialul porneste ff greu.

 6. Andrei

  Daca merge greu poti sa descarci tutorialul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2024 PC-Config

Theme by Anders NorenUp ↑