Apărută în 2010 odată cu primul iPad, piața tabletelor a cunoscut un trend ascendent care se menține și astăzi. Tot mai mulți oameni își cumpără o tabletă care reușește să substituie cu brio un laptop în cele mai multe cazuri.

În ultimii ani și piața românească de tablete a explodat astfel încât au apărut tot mai mulți producători, chiar și români, care oferă tablete foarte bine dotate la prețuri tot mai accesibile. Un astfel de producător este și Evolio care după succesul pe care l-a avut cu tableta Aria vine acum cu un nou model numit Aria Mini care se vrea a fi o tabletă de 5 stele.

Aparent acest obiectiv este îndeplinit pentru că Aria Mini este o tabletă de 8 inch cu ecran IPS și rezoluție de 1024×768 px, procesor Dual-Core tractat la 1,5 GHz, 1 Gb RAM chip grafic Mali 400 Quad-Core, conectivitate WiFi b/g/n, Bluetooth 4.0, HDMI, USB (cu posibilitate de a conecta un cablu OTG), slot pentru card micro SD, memorie internă 8 Gb (din care 4 Gb disponibili pentru fișiere), 2 camere (frontală VGA și pe spate de 2 Mpx), microfon, difuzor de 0.5 W și Android Jelly Bean 4.1.1 ca sistem de operare. Bateria tablete are 4500 mAh și se descarcă în aproximativ 5 ore.

Totuși spun aparent pentru că acest produs are și mici defecte care o fac să nu fie chiar perfectă, cum are fi proasta poziționare a difuzorului care poate fi acoperit ușor cu mâna când țineți tableta în modul landscape și care face device-ul să vibreze când volumul este la maxim, amplasarea deficitară a jack-ului pentru căști care incomodează modul în care țineți tableta atunci când vizionați un film și faptul că dispozitivul se încălzește simțitor în partea de jos când este folosit o perioadă mai îndelungată.

Cu toate acestea tableta rămâne încă una foarte bună având un preț corect iar garanția de 5 ani mă face să cred că este și un produs fiabil. Prețul actualizat îl găsiți AICI.

Vă invit acum să vizionați unboxing-ul pentru a vă face o imagine și mai clară asupra acestui produs.