Despre periferice am mai vorbit aici e PC-Config, așa încât astăzi vom continua acest subiect și vă voi prezenta un mouse interesant de la A4Tech. L-am cumpărat acum cam o lună și până în prezent sunt destul de mulțumit de el.

De ce am ales acest model? Pentru că are un aspect ergonomic (se potrivește bine în palmă), este destul de configurabil (are inclusiv gesturi) și nu are orificiu pentru laser ceea ce înseamnă că va fi mai rezistent la praf și murdărie. Nu este un mouse de gaming cu zeci de butoane însă pentru ceea ce fac eu la PC este mai mult decât suficient.

Vă invit să vizionați unboxingul și tutorialul de configurare după care vă voi spune câteva aspecte pe care să le aveți în vedere când cumpărați un mouse. Vizionare plăcută!

Așadar la ce să fim atenți când luăm un mouse?

  1. La DPI adică la senzitivitatea mouse-ului sau în limbaj cotidian, la cât de repede poate să se miște săgeata pe ecran. Este bine să aibă un DPI de minim 1000 și ar fi foarte bine dacă ar permite setarea mai multor profiluri de DPI.
  2. Apoi numărul de butoane. Un mouse de office ar fi bine să aibă cel puțin 3 butoane și o rotiță de scroll în timp ce un mouse de gaming este bine să aibă cât mai multe butoane pe care să le puteți configura în funcție de jocul pe care îl jucați.
  3. Cu fir sau wireless? Eu personal prefer cu fir pe desktop pentru că are un timp de răspuns mai bun (oricum stau de birou când îl folosesc) și wireless pentru laptop (vreau cât mai puține fire când iau laptopul cu mine pe tren de exemplu). Iar la cel cu fir sunt atent și la lungimea firului (dacă e prea scurt poate crea probleme).
  4. Mărimea șoricelului. Pe desktop îmi place să am un mouse mare să-mi stea bine palma pe el căci îl folosesc destul de mult în timp pe pe laptop vreau să fie cât mai mic deoarece trebuie să fie cât mai portabil.
  5. În final prețul. De ce să nu recunoaștem că influențează de multe ori alegerea unor gadget-uri. Pe un mouse eu nu aș da mai mult de 100 lei dacă e pentru desktop și mai mult de 50 lei pentru laptop (apropo pe laptop folosesc un Microsoft 1000).

Dacă sunteți în căutarea unui mouse puteți consulta AICI ofertă completă.

P.S. În această perioadă mai există o ofertă foarte interesantă. Cumperi un mouse și primești o tastatură gratis.