Ce este Seo? Cum putem face ca site-ul nostru să ajungă acolo unde ne dorim, respectiv pe prima pagină a motoarelor de căutare? Urmează să aflați răspunsurile la aceste întrebări în cele ce urmează.

Voi începe prin a spune că seo este procesul prin care un site se poate plasa pe o poziție mai bună în motoarele de căutare pentru un cuvânt cheie. Zeci de mii de oameni caută zilnic pe google informații, idei, produsele ori serviciile de care au nevoie. Au renunțat de mult la Paginii Aurii și au setat Google ca homepage. Își încep ziua cu o ceașcă de cafea și un search pe internet. Doar 20% din utilizatori accesează linkurile plătite, adică cele generate prin AdWords, 80% însă au încredere în cele neplătite, dând click pe prima pagină. Cele neplătite sunt linkuri influențate de campaniile seo. Optimizarea site-urilor pentru motoarele de căutare este o modalitate utilizată de experții seo pentru a duce un site într-o poziție cât mai bună în motoarele de căutare. Cine are nevoie de servicii seo? Răspunsul este unul simplu: oricine deține un site și vrea să-l promoveze. De ce? Pentru că în ultimii ani s-a înregistrat un mare progres în acest domeniu și putem observa cu ușurință că avem de-a face cu un potențial din ce în ce mai mare când vorbim despre persoanele care navighează pe internet. Orice site are nevoie de seo pentru că prin seo site-urile devin mai vizibile, au un trafic mai mare și se pot diferenția de concurență. Seo este mult mai ieftin decât orice altă modalitate de promovare, de marketing și reprezintă o investiție pe termen lung, de aceea pentru un efect maxim se recomandă campanii cu perioade cuprinse între 3 și 6 luni.

Optimizarea site-urilor a devenit în ziua de astăzi ceva necesar. Indiferent de strategia adoptată, specialiștii seo trebuie să țină cont de faptul că cel mai important aspect este conținutul site-ului, deoarece prin intermediul conținutului se asigură clienți fideli.