Conform unui studiu realizat de Kaspersky Lab in parteneriat cu B2B International, retelele sociale sunt percepute ca având un risc ridicat pentru securitatea IT a companiilor alaturi de serviciile de file sharing, gaming-ul online si de programele de mesagerie instanta.

Studiul arata ca 53% dintre companii blocheaza complet accesul angajatilor la retele sociale, in timp ce alte 19% doar restrictioneaza accesul.

„Companiile sunt ingrijorate atat de productivitate, cat si de securitate, de aceea anumite activitati ale angajatilor sunt restrictionate”, spune Costin Raiu, Director al Global Research & Analysis Team la Kaspersky Lab. „Socializarea online este privita ca fiind consumatoare de timp, dar si ca sursa potentiala de atacuri informatice, deci o amenintare asupra informatiilor confidentiale din companie”, completeaza acesta.

retele sociale

Aceasta atitudine a companiilor este justificata si de faptul ca in ultima perioada retelele sociale au devenit un mod de raspandirea al malware-ului (un caz exemplificativ este cel de pe twitter unde un utilizator se putea infecta doar cititnd un mesaj).

Trebuie precizat ca la acest studiu au participat peste 1300 de specialisti IT din 11 tari.

Daca doriti sa cititi studiul integral il puteti descarca de AICI.

surse: Fara virusi, Capital

imagini: Wall Street, Capital