Totul despre PC și mai mult de atât!

Prezentare și testare stick USB Kingston Data Traveler 100 G2

Înainte de toate haideți să aflăm ce este acela un stick USB sau o memorie flash. Și pentru asta apelăm desigur la Wikipedia.

„Memoria (de tip) flash este o memorie electronică, de calculator (sau alt aparat cu memorie), nevolatilă (în care datele persistă și fără alimentare cu energie electrică) și care la nevoie poate fi ștearsă și reprogramată (reîncărcată cu date). „Flash” mai desemnează și tehnologia folosită la fabricarea memoriilor de acest tip. Memoriile flash sunt memorii cu acces aleator.”

Recent am achiziționat un stick USB Kingston Data Traveler 100 G2 (varianta de 8 GB) și m-am gândit că nu ar fi rău să vă spus și vouă câteva impresii și să-l testez puțin. De ce mi-am luat acest stick? În special pentru a instala sisteme de operare de pe el.

kingston-datatraveler-100-g2

Ca un mic unboxing, la exterior stick-ul arată bine fiind făcut dintr-un plastic negru mat pe care nu vor rămâne prea multe urme.

IMG_2843 IMG_2844

Sistemul retractabil care acoperă mufa USB arată destul de bine și se simte extrem de robust, rămâne de văzut în timp dacă se va slăbi. Are și o agățătoare care în face ușor de purtat la chei de exemplu.

Haideți să vă arăt ce rezultate a obținut în câteva teste și apoi vă mai spun câteva impresii.

 • Viteza de citire pentru fișiere de dimensiuni mari
 • citire fisiere mari

 • Viteza de citire pentru fișiere de dimensiuni mici
 • citire fisiere mici

 • Viteza de scriere pentru fișiere de dimensiuni mari
 • scrirere fisiere mari

 • Viteza de scriere pentru fișiere de dimensiuni mici
 • scrirere fisiere mici

 • Rezultate obținute în Crystal Disk Mark
 • benchmark

Ce mi-a atras atenția în mod deosebit la această memorie externa este prețul și raportul de cost/GB. Acest stick costă 28 de lei ceea ce înseamnă 3,5 lei pentru un GB de stocare ceea ce este excelent.

În final vi-l recomand dacă nu aveți nevoie de un stick extrem de rapid dar totuși vă trebuie un spațiu de stocare extern, ușor de transportat. Îl puteți achiziționa de AICI.

2 Comments

 1. C. Alexandru Ionut

  Pentru a instala sisteme de operare de pe el, este ok. Dar altfel nu se merita sa iei unul doar de 8. Oricum, la ce design are credeam ca e mult mai mare :D. Cat ai dat pe el?

 2. Andrei

  vreo 28 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2024 PC-Config

Theme by Anders NorenUp ↑