Ne indreptam atentia in cele ce urmeaza spre un laptop de gaming decent din seria 7 a celor de la Toshiba, serie recent aparauta si in tara noastra.

Toshiba Satellite L755-128 se adreseaza celor care vor sa joace la detalii mai mult decat decente chiar si ultimele titluri aparute dar si celor care doresc sa desfasoare activitati multimendia (editare foto/video – de exemplu). De ce spun asta? Deoarece din configuratia acestui laptop nu lipseste un procesor Intel Core i5 de generatie Sandy Bridge, o cantitate de memorie RAM suficienta si o placa video dedicata ce dispune de 1GB memorie video.

Design

Designul acestui device este unul pe cat de simplu pe atat de elegant (aducand intr-o oarecare masura cu laptopurile celor de la Sony). Combinatia de culori aleasa este alb si negru.


sursa imagini

Specificatii tehnice

  • Procesor: Intel Core i5-2410M 2.30 GHz 3MB cache
  • Memorie RAM: 4GB DDR3 1333 MHz frecvnta
  • HDD: 640 GB 5400 rpm
  • Placa video dedicata: nVidia 525M 1GB
  • Placa video integrata: Intel HD 3000
  • Conectivitate: Wireless b/g/n; bluetooth; DVD-RW; camera WEB; USB 2.0 (2 porturi); HDMI; VGA; cititor de carduri; RJ-45; iesire microfon; iesire audio

Aspecte pozitive

Aici as mentiona in primul rand configuratia care nu face deloc rabat la performanta. Deasemenea mentionez si autonomia de lucru destul de buna (peste 4 ore) precum si greutatea de numai 2.5 Kg.

Aspecte negative

Aici as mentiona aspectul glossy care va atrage cu siguranta praful, iar display-ul (glossy si el) va face imposibila folosirea laptopului in lumina puternica.
Tot un minus consider si faptul ca hard diskul functioneaza la 5400 rpt (7200 rpm era recomandat pentru un astfel de dispozitiv).

Concluzia

In concluzie acest laptop este recomandat atat gamerilor care nu tin sa aiba rachete pe birou precum si celor care desfasoare frecvent activitati multimedia dar si celor care vor un dispozitiv office elegant si puternic. Nu este recomandat insa celor care lucreaza frecvent in exterior (intrucat lumina externa va afecta vizibilitatea ecranului).