Salutare, astăzi o să vă arăt o metodă foarte interesantă prin care vă puteţi personaliza spaţiul de lucru, mai exact vom vedea cum putem aranja iconiţele de pe Desktop în diferite forme geometrice. Vom face acest lucru cu ajutorul aplicaţiei Desktop Modify, iar la final vom obţine un Desktop unic care cu siguranţă o să vă placă. O să precizez încă de la început că aplicaţia va salva automat poziţia actuală a iconiţelor, iar dacă între timp doriţi să poziţionaţi iconiţele aşa cum erau la început, veţi putea face acest lucru foarte simplu. Orice modificare a poziţiei iconiţelor poate fi salvată, iar dacă salvaţi mai multe poziţii, veţi putea comuta rapid între ele.

Acestea fiind spuse, haideţi să ne apucăm de treabă. Pentru început daţi click AICI şi descărcaţi aplicaţia, după care va trebui să o instalaţi. Nu trebuie să vă faceţi niciun fel de probleme în privinţa instalării, deoarece aceasta va decurge normal. După finalizarea instalării va trebui să daţi click dreapta pe Desktop ->View -> Debifaţi Align icons to grid şi Auto arrange icons pentru ca aplicaţia să poată funcţiona. Acum puteţi deschide Desktop Modify, veţi întâlni o interfaţă similară cu cea din imaginea de mai jos:

Interfaţa este cât se poate de simplă după părerea mea. În partea stângă, la Adjust shape putem selecta o formă geometrică care să fie aplicată iconiţelor, mai jos avem posibilitatea să salvăm poziţia curentă a iconiţelor apăsând Save current layout. De asemenea putem mări sau micşora spaţiul dintre iconiţe cu ajutorul slider-ului de la opţiunea Space between icons. În partea dreaptă putem mări sau micşora dimensiunea formei geometrice aleasă (în cazul meu este un cerc) apăsând Increase size (pentru a mări) şi Decrease size (pentru micşorare). În ceea ce priveşte înălţimea şi lăţimea formei geometrice, acestea pot fi modificate cu slider-ele Shape width/height.

La Manage Layouts găsim back-up-urile pe care le-am făcut iconiţelor. Avem butoanele de restaurare, ştergere şi înlocuire.

Cu privire la opţiunile aplicaţiei Desktop Modify, acestea nu sunt deloc complexe. Putem bifa pentru ca aplicaţia să pornească odată cu sistemul de operare, să se minimizeze în System Tray, şi mai avem câteva opţiuni legate de aspectul interfeţei cum ar fi modificarea transparenţei, a saturaţiei şi a nuanţelor.