Sunt unele persoane care lucreaza cu foarte multe ferestre (browser, office, e-mail, chat) deschise simultan si care implicit au nevoie de un spatiu de lucru mai mare.

Exista posibilitatea de a activa mai multe desktopuri virtuale pe care sa ne desfasuram activitatea (pe linux sunt disponibile nativ 4 desktopuri in timp ce pe windows este nevoie de instalarea unui soft), dar nu e acelasi lucru ca atunci cand am avea mai multe desktopuri reale pe care sa ne desfasuram activitatea.

Pentru aceasta categorie de persoane exista GScreen SpaceBook, un laptop cu doua ecrane full HD de 17.3″ (1920 x 1080).

La asa ecrane este nevoie si de componente performante. Asadar acest laptop (disponibi in doua versiuni) este animat de prcesorul Core i5-560M, sau Core i7-740M, 4 sau 8 GB memorie RAM iar grafica este asigurata de Nvidia GeForce GTS 250M. Stocarea se face pe un hard disk de 500 GB.

Conectivitatea notebookului este realizata de o unitate optica, 3 porturi USB, 1 port HDMI, 1 port Firewire, 1 port e-Sata si o camera web.

Cum era de asteptat, avand 2 ecrane, laptopul cantareste foarte mult: 4.5 kg ceea ce i face extrem de greu transportabil.

Pretu unui asemenea device este de 2295 $ (versiunea cu procesor i5) si respectiv 2595 $ (versiunea cu procesor i7).

sursa: go4it