Cu totii am auzit de Google. Aceasta companie se extinde din ce in ce mai mult de la o zi la alte astfel incat a ajuns ca de la motor de cautare google sa aiba nenumarate retele sociale, publicitare, browser de internet, iar mai nou Goolge a anuntat ca va lansa chiar si un sistem de operare numit Google Chrome. Noua bomba lansata de Google pe piata IT este lansarea in 2010 a unei serii de telefoane mobile care se vor numi Google Phone.
sursa imagine
Cu totii ne intrebam ce vor aduce nou aceste telefoane mobile intr-o piata dominata de IPhone. Cu ajutorul lui Google Phone convorbirile vor fi efectuate prin VoIP (Voce over IP), cu alte cuvinte ne vom apela prietenii folosind internetul.
sursa imagine
Sistemul de operare pe care il vor folosi acete telefoane va fi Google Android (ce surpriza…). Mai multe detalii nu se cunosc deocamdata asa ca nu ne ramane decat sa asteptam si sa vedem cum o sa se prezinte aceste telefoane mobile
Povestea asta reprezintă un efort firesc, previzibil, de a standardiza lumea telefoanelor mobile și a device-urilor hand-held. Vom lucra din ce în ce mai puțin pe calculatoare fixe sau laptop-uri și din ce în ce mai mult pe netbook-uri, PDA-uri și telefoane mobile.
Cum funcțiile sunt comune (ați văzut telefon care să nu aibă agendă de contacte ?), era firesc ca hardware-ul și software-ul folosite să se standardizeze puțin. Vi se pare normal sa aveți încărcătoare incompatibile, 7000 de feluri de mufe, programe incompatibile pentru sincronizarea telefon-laptop sau pentru conectarea la Internet, etc. ?
Vă dați seama ce resurse enorme se irosesc cu asemenea incompatibilități ?
Cheia este folosirea Standardelor Deschise în construcția acestor dispozitive, atât la hardware, cât și la software. Cuvântul „Standarde Deschise” are o semnificație precisă, cea de aici.
Ca și Moblin, Android este un sistem de operare bazat pe GNU/Linux, care folosește puterea acestor standarde deschise, în care vendorii colaborează, în beneficiul tuturor. De altfel și mai vechiul Symbian, foarte folosit și în România, a fost transformat în Software Liber, folosind licența Eclipse Public License.
Este clar că lumea viitorului apropiat nu va mai fi dominată de iPhone, decât dacă Apple înțelege că trebuie să participe la această colaborare internațională.
Imi place cum gandesti! Ai dreptate in ceea ce zici si ceea ce zici intareste cumva ideea ca ar trebui sa folosim software liber (linux) si sa renuntam incet incet la cele platite! Te mai astept la PC – Config!
cum as putea sa accesez uin site asemator ca al tau,mia adt ban,nam incalcat nicio regula nam injurat nam comnetat nam downloadat tutorialul a? daca imi schimbipul as putea sal accesez?
@Paul
Ia legatura cu admin-ul acelui site si explicai situatia. Daca era vorba despre videotutorial mi-am si dat seama de ce ti-a dat ban.
Oricum nu merita osteneala sa-ti schimbi ip-ul sau sa intrii cu proxy ;)
Bafta !!