Facebook a anunțat versiunea „Lite” a aplicației sale Android Messenger. Aceasta este proiectată pentru telefoanele mai vechi, cu mai puțină memorie și cu procesoare mai puțin puternice. Messenger Lite va fi lansat inițial în Kenya, Malaezia, Sri Lanka, Tunisia, și Venezuela, dar va lovi alte regiuni, la o dată ulterioară, nespecificată.

La fel ca principala aplicație Facebook Lite, care a fost lansată acum ceva timp, Messenger Lite este destinată utilizatorilor de pe piețele emergente, întrucât folosește mai puține date pentru a atenua viteze de rețea imprevizibile.

Nu există nici o mențiune dacă va exista o aplicație similară pentru iOS (Facebook spune că a ales piețele cu o „prevalență de smartphone-uri Android de bază”). Dacă vă aflați într-una din cele cinci națiuni de lansare, puteți descărca Messenger Lite începând de astăzi sau puteți folosi Opera VPN pentru a va schimba regiunea dvs. inițială, în caz că doriți să testați aplicația cât mai repede .

Messenger Lite este destinat acelor utilizatori care au optat pentru un dispozitiv non-premium, care au stocare limitată și conexiuni de internet mai lente pe dispozitivele lor. Acesta permite utilizatorilor să trimită text, fotografii sau link-uri rapid.

Destul de surprinzător, aplicația Messenger Lite este de fapt mai mare în dimensiuni decât aplicația Facebook Lite – are aproximativ 10 MB. Motivul pentru care Facebook a decis să dezvolte această aplicație este probabil din cauza faptului că un alt serviciu de mesaje concurente a lansat o aplicație similară pentru aceeași categorie de utilizatori, care poartă numele de Line Lite și face același lucru.

Facebook a încercat să ajungă la această categorie de utilizatori, înainte utilizând o versiune numai text a site-ului numit Facebook Zero, care există până în prezent.

P.S. Salutăm intrarea în echipa PC-Config a unui nou membru. Ionuț este cel mai nou redactor al site-ului nostru. Sperăm să găsiți utile articolele pe care el le va scrie.