Mulți oameni atunci când își aleg un laptop (și nu numai) își stabilesc un buget limită pe care să nu-l depășească. Abordarea mi se pare foarte bună, iar când vorbim de laptopuri cu 1500 de lei poți cumpăra ceva bun (care să nu te lase când ți-e lumea mai dragă) pentru a lucra pe el la servici sau la școală/facultate, dacă vrei să vezi filme, să intri pe internet și din când în când să joci un joc.

Pentru fiabilitate recomand firmele Dell, Lenovo și Asus. Iată variantele pe care vi le propun:

Laptop Dell Inspiron 3542. Are procesor de la Intel (Intel Core i3-4005U – un dual-core cu 4 thread-uri, care va rula Windows 10 fără niciun sughiț; de asemenea, pentru că e din seria U va fi blând cu bateria care va ține cam 4-5 ore), 4 GB de RAM, Hard-disk de 500 de GB. Totodată are cameră web HD, Wireless, Bluetooth, DVD-RW și cititor de carduri. Pentru grafică și jocuri va fi de folos placa video nVidia GeForce 820M cu 2GB de memorie video. E o alegere chibzuită zic eu.

lenovo-laptop-ieftin

Lenovo IdeaPad 300-15. O variantă excelentă, care e la ofertă acum pe eMag (are 1000 de lei reducere) este acest Lenovo. E puțin mai scump decât modelul de la Dell, însă configurația e mai nouă și mai performantă. Are un procesor tot de la Intel (Intel Core i3-6100U – un procesor abia lansat toamna trecută care lucrează mai repede și consumă mai puțină baterie decât modelele anterioare). Aces procesor este ajutat de 4 GB RAM și de o placă video AMD Radeon R5 M330 tot cu 2GB de memorie grafică. Pozele, filmele și tot ce mia doriți, veți putea stoca pe hard-u de 1TB (arhi-suficient, zi eu). Și acesta are cameră Web HD, Wireless, Bluetooth, DVD-RW și tot ce îi mai trebuie pentru a vă ușura munca.

Ce alegeți, voi hotărâți! Eu la momentul actual mi-aș lua laptopul de la Lenovo (am avut experiențe plăcute cu această firmă, iar configurația mi se pare una echilibrată și performantă; plus că are o mare reducere).