A venit vara (perioada a anului cand temperaturile sunt destul de ridicate) si trebuie sa fim atenti la temperaturile de functionare a echipamentelor IT. Daca intr-ul articol trecut vorbeam despre raceirea desktopurilor, a venit momentul sa ne indreptam atentia si catre deviceurile mobile.

Laptopurile si mini-laptopurile pot avea de suferit din cauza temperaturilor ridicate. De la restart (cu pierderi de date) pana la mai grave cum ar fi arderea componentelor.

Daca la un desktop vorbeam de sisteme de racire pe apa, la laptopuri vorbil de cooler paduri si standuri. Principalele criterii care influenteaza achizitionarea acestor accesorii sunt: modul de folosire (pe birou sau pe brate), nivelul de zgomot (care e determinat de ventilatoare sau care este zero in cazul standurilor) si dimensiunea laptopului (unele sunt aproape universale altele sunt facute pentru o anumita dimensiune).

Daca folositi laptopul pe masa sau birou in majoritatea timpului, atunci cu un astfel de cooler, desi extrem de ieftin, va puteti asigura o racire cat de cat eficace pentru laptopul sau netbookul dumneavoastra. Insa daca sunteti adeptul folosirii notebookului sau netbookului pe brate atunci un astfel de cooler va poate fi de folos (alternativa ar fi aceasta).


sursa imagine

Orice solutie ati alege aveti grija la evolutia temperaturii unui laptop!