Atunci când ai un blog, site sau administrezi o pagină de facebook; când vrei să faci un afiș sau un pliant mereu ai nevoie de imagini. Dacă ești fotograf e minunat pentru că probabil ai o arhivă personală cu fotografii ilustrative. Dacă nu ești fotograf ai două variante: ori cumperi o fotografie dintr-o bibliotecă dedicată, ori descarci o fotografii dintr-o bibliotecă gratuită.

Personal folosesc Pixabay, un site care oferă un număr impresionant de fotografii de calitate, complet gratuite. Asta înseamnă că poți folosi imaginile descărcate de pe pixabay atât pentru proiectele tale personale, cât și pentru proiecte comerciale.

Pentru a descărca o imagine nu trebuie decât să cauți după cuvintele cheie care te interesează, după care apeși download. Dacă îți creezi un cont gratuit la ei pe site poți descărca imaginile la calitate maximă, fără a mai fi nevoie să completezi coduri capcha.

Site-ul are și interfață pentru limba română, iar dacă vrei să-și arăți recunoștința pentru cei care s-au implicat în acest proiect, le poți face o mică donație prin paypal – ca și cum le-ai oferi o cafea în semn de mulțumire.