Bine v-am găsit. Astăzi vă propun să vedem cum putem dezactiva sistemul RO Alert. Este vorba de sistemul prin care primim mesaje de interes public pe telefonul personal, oricând consideră Inspectoratul pentru Situații de Urgență că este nevoie sau oportun. Personal am hotărât să-l dezactivez pentru că îl consider mult prea intruziv și aproape irelevant.

În ultimele zile am primit mai multe mesaje (de două ori fiecare mesaj) prin care mă anunța aceleași banalități cu privire la Coronavirus. La ce bun? Toată lumea știe informațiile respective. M-am săturat să se sperie copiii că iar huruie alerta de la telefon (dacă îmi setez telefonul pe silențios mesajele RO Alert sună în continuare – deci nu este asta o soluție).

Am căutat puțin și am văzut că, în funcție de modelul telefonului, sunt câțiva pași prin care se pot dezactiva aceste alerte.

La mine a mers așa: Am intrat în aplicația Mesaje – am apăsat cele 3 puncte din dreapta sus – am selectat Setări – apoi Setări alertă de urgență – am apăsat Alerte de urgență – iar de aici am debifat cele trei opțiuni active: Alerte, extreme, Alerte severe și Alerte AMBER. Asta a fost tot.

Pentru telefoanele Huawei pașii sunt următorii: Setări – Sunet – Mai multe setări de sunet – Transmisii celulare și debifăm Alerte, extreme, Alerte severe și Alerte AMBER.

La alte telefoane s-ar putea să meargă altfel. De exemplu: Setări – Aplicații și notificări –  Alerte de urgență wireless – dezactivare

La iPhone lucrurile ar trebui să funcționeze în felul următor: Deschideți aplicația Configurări, Accesați Notificări, mergeți în jos până la finalul listei și din categoria Alerte Guvernamentale dezactivați Alertă AMBER, Alertă extremă, Alertă severă.