Totul despre PC și mai mult de atât!

Cum se face un shortcut temporar pe Desktop pentru dispozitivele amovibile și nu numai?

În tutorialul de astăzi vom vorbi despre shortcut-uri sau scurtături, care sunt foarte utile deoarece ne scurtează „drumul anevoios” pe care îl avem de urmat printre fișierele sistemului de operare. Mai exact o să vedem cum putem creea un shortcut pentru dispozitivele amovibile, cum sunt stick-urile USB, care să apară și să dispară de fiecare dată când conectăm sau deconectăm dispozitivul USB din calculator. Cei care „cochetați” sau folosiți mai des sistemele Linux, cum este Ubuntu știți despre ce vorbesc. Pe lângă shortcut-ul care să afișeze/ ascundă dispozitivele USB de pe desktop, mai putem creea și alte shortcut-uri asemănătoare pentru partiții, unitatea optică, etc.

Pentru a realiza acest lucru nu va trebui să facem modificări printre regiștrii sistemului de operare, ci va trebui să instalăm un mic program numit Desktop Media, care printr-o interfață extrem de simplă ne va ajuta să ducem la capăt ceea ce ne-am propus. Programul este gratuit și poate fi descărcat de AICI. Instalarea acestuia este foarte simplă, trebuie să urmați wizard-ul clasic de instalare, iar în mai puțin de 30 de secunde softul va fi instalat pe calculatorul vostru. Odată ce instalarea este finalizată, veți avea o iconiță a programului în System Tray.

Click dreapta pe acea iconiță și alegeți Options. Se va deschide o fereastră asemănătoare cu cea din imaginea de mai jos:

După cum observați, opțiunile sunt destul de simple. Pur și simplu bifați ceea ce vă interesează și apăsați OK.

Acestea fiind spuse, sper să vă fie util softul.

1 Comment

  1. Xantes

    Exista o aplicatie MUUULT mai simpla si la fel de complet gratuita: „Desk Drive”, similara functiei native din Linux. Aplicatia o gasiti aici: http://blueonionsoftware.com/deskdrive.aspx!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2024 PC-Config

Theme by Anders NorenUp ↑