Totul despre PC și mai mult de atât!

Cum recuperam datele importante atunci cand sistemul de operare nu mai porneste

De multe ori se întâmplă să avem în calculator date importante pe care nu dorim să le pierdem. Ce s-ar întâmpla dacă într-o zi am vedea că sistemul de operare nu mai pornește, a întâmpinat o eroare gravă iar acum nu mai puteți intra în Windows? Bineînțeles că la prima vedere o să fiți tentați să reinstalați sistemul de operare, dar cu datele voastre ce se va întâmpla? Presupunem că acele date erau salvate pe Desktop, în partiția C, iar acum dacă reinstalați windowsul acele date se vor șterge. Ca să nu se întâmple acest lucru, nu avem nevoie decât de o distribuție de linux de pe care să bootam, și de un stick USB pe care o să copiem acele fișiere importante pentru a nu le pierde. În tutorialul de mai jos am folosit Puppy Linux, o distribuție de Linux cu care am mai lucrat și la tutorialul în care v-am arătat cum putem șterge virușii din System Volume Information.

Vă las AICI linkul spre tutorialul cu Puppy Linux, urmăriți-l pentru a vedea de unde se descarcă această distribuție de Linux, iar după ce ardeți imaginea ISO pe un CD, puteți face ceea ce am arătat în tutorialul de mai jos. Acum vă las să urmăriți cele două tutoriale.

Vizionare placută!

2 Comments

  1. sumomanu

    multumesc

  2. dan

    salut.am o problema dupa ce il butez de pe cd nu pot folosi siricelu si nici tastatura ppoti sa ma ajuti cu ceva info.multumesc in avans

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2024 PC-Config

Theme by Anders NorenUp ↑