De ceva vreme a fost implementat în mai multe orașe din țară (Iași, Timișoara, Brașov, Arad – poate mai știți voi și altele), un sistem care îți permite să călătorești cu autobuzul și să plătești biletul cu ajutorul telefonului mobil.

Sistemul este simplu: descarci și instalezi din Play Store aplicația 24 pay, apoi confirmi numărul de telefon, alegi un pin, adaugi un card bancar și gata. Data viitoare când urci în autobuz nu trebuie decât să scanezi codul QR sau NFC și să alegi tipul de bilet pe care vrei să-l cumperi. Banii vor fi luați automat de pe card, iar tu poți călători fără griji. Când urcă controlorul deschizi aplicația și îi arăți biletul pe care îl găsești în secțiunea portofel.

Mi se pare foarte util sistemul, mai ales pentru momentele în care este seară târziu și tonetele de bilete sunt închise. De asemenea mi se pare foarte util pentru cei care locuiesc în zone unde nu există puncte de vânzare pentru biletele de autobuz. Singurul inconvenient pe care îl găsesc deocamdată este faptul că nu poți cumpăra din aplicație bilete cu reducere (pentru elevi, studenți, pensionari, etc.) – cel puțin în Iași nu funcționează.