Bună ziua, în tutorialul de astăzi o să vorbim despre Hamachi. Acest soft este dezvoltat de cei de la Applied Networking şi ne permite să facem o reţea privată, mai exact un VPN (Virtual Private Network) şi astfel o să putem juca în reţea diferite jocuri cu prietenii noştri. Softul este gratuit, nu necesită setări pentru firewall, router sau mai ştiu eu ce, iar astfel oricine îşi poate crea foarte simplu o reţea.

Hamachi se bazează pe tehnologia peer to peer folosită şi de clienţii de mesagerie instanţă (IM), iar astfel nu are nevoie de setările complicate pe care în general trebuie să le aplicăm unui VPN. Există un server care autentifică membrii în reţea, după care automat se va crea o conexiune securizată pentru membrii reţelei.

Programul este foarte uşor de utilizat, are o interfaţă simplă, odată pornit trebuie să apăsăm pe butonul Power, aşteptam câteva secunde după care programul ne va genera automat un IP accesibil doar în reţeaua Hamachi. După ce au fost urmate aceste etape, nu rămâne decât să decidem ce vrem să facem, să creăm noi o reţea nouă, sau să ne conectăm la o reţea deja existenţa. Dacă dorim să facem noi o reţea, va trebui să introducem numele reţelei şi o parolă, pe care o să trebuiască să o comunicăm celor cu care dorim să jucăm în acea reţea, iar dacă vrem să accesăm o reţea existenţa, pur şi simplu introducem ID-ul şi parola primite de la cel care a creat reţeaua, după care nu rămâne decât să intrăm în joc, căutam opţiunea jocului de a putea fi jucat în reţea, în general apare sub denumirea LAN, sau Online, intrăm acolo, alegem tipul jocului, şi dăm Join. Cam aşa funcţionează programul, acum vă las să urmăriţi tutorialul.

Vizionare plăcută!