Totul despre PC și mai mult de atât!

Instalare Kiwi Linux 10.08

Buna ziua, in tutorialul video de astazi o sa va prezint instalarea sistemului de operare Kiwi Linux. Kiwi Linux este o distributie de Linux bazata pe Ubuntu, se mai numeste Ubuntu romanesc, deoarece este dezvoltat de niste romani. Pentru a putea rula acest sistem de operare aveti nevoie de 384 mb RAM. Instalarea Kiwi Linux este asemanatoare cu instalarea Ubuntu, versiunea 10.08 bazandu-se pe Ubuntu 10.04 LTS. Pentru instalare, aveti nevoie de un cd cu Kiwi Linux, puteti descarca de pe internet imaginea iso cu Kiwi Linux pe care o veti arde pe un cd, dupa care veti putea incepe instalarea. In tutorialul de mai jos am folosit Virtual Box pentru a putea captura intregul proces de instalare al acestui sistem de operare. Pe viitor o sa mai urmeze tutoriale video despre Linux, pana atunci va las sa urmariti acest tutorial.

Vizionare placuta!

16 Comments

  1. virus2009

    Asa da , mai merge

  2. virus2009

    apropo de zona swap , se face de 2 ori capacitatea memoriei ram pentru a putea a folosi functia de hibernare ,pentru asta se face , nu pentru a ajuta memoria ram :)

  3. Moldovan Dragos

    Ma rog..fie cum zici tu. Eu asa stiam ca atunci cand memoria virtuala este insuficienta datele care nu sunt importante sau nu sunt utilizate, sunt duse in swap, iar cand sistemul are nevoie de ele, le ia de acolo. Tu ai mai multa experienta pe linux si sti mai bine cum stau treburile acolo.

  4. axelluny

    Îmi pare rău domnul Virus dar ești într-o eroare cu ceace face swap-ul. Dragoș are dreptate,cu ce sustine el.Si nu spun asta pentru ca îl cunosc sau pentru ca vreau sa te contrazic pe tine ci pentru ca scrie aici clar.
    http://www.linux.com/feature/121916
    –încerc eu o traducere bruta–cu google translate

    Atunci când computerul are nevoie pentru a executa programe care sunt mai mari decât aveți dumneavoastră memoriei fizice disponibile, cele mai moderne sisteme de operare folosesc o tehnica numita pompare, în care bucăţi de memorie sunt stocate temporar pe hard disk în timp ce alte date se mută în spaţiu de memorie fizică. Iată câteva tehnici care vă pot ajuta să gestionaţi mai bine schimbarea pe sistemele Linux şi a obţine cele mai bune performanţe de la subsistemul de Linux swap.
    Linux împarte RAM sale fizice (memorie cu acces aleatoriu) în platouri din memorie numite pagini. Schimbarea este procesul prin care o pagină de memorie este copiat la preconfigurate spaţiu pe hard disk, numit spaţiu swap, pentru a elibera acea pagină de memorie. Dimensiunile combinate ale memoriei fizice şi spaţiul swap este cantitatea de memorie virtuală disponibilă.

    Schimbarea este necesar din două motive importante. În primul rând, în cazul în care sistemul necesită mai multă memorie decât este fizic disponibil, swap kernel-ul în pagini mai puţin utilizate şi dă de memorie la cererea curentă (proces) care are nevoie de memorie imediat. În al doilea rând, un număr semnificativ de paginile utilizate de o cerere în timpul fazei sale de pornire pot fi folosite numai pentru iniţializare şi apoi nu a folosit niciodată din nou. Sistemul poate swap acele pagini şi gratuit memoria pentru alte aplicaţii sau chiar pentru memoriei cache de disc.

    Cu toate acestea, schimbarea are un dezavantaj. Comparativ cu memorie, discurile sunt foarte lent. viteze de memorie pot fi măsurate în nanosecunde, în timp ce discurile se măsoară în milisecunde, astfel încât accesarea disc poate fi zeci de mii de ori mai lent decât accesul la memorie fizică. Cele mai multe schimbarea care are loc, mai lent sistemul dvs. va fi. Uneori, schimbarea excesive sau bătaie se produce atunci când o pagină este schimbat afară şi apoi foarte curând transferate în şi apoi schimbate din nou şi aşa mai departe. În astfel de situaţii sistemul se luptă pentru a găsi memorie liber şi să păstreze aplicaţii care rulează în acelaşi timp. În acest caz, numai adăugarea de mai mult RAM va ajuta.

    Linux are două forme de spaţiu swap: partiţia de swap şi fişierul swap. Partiţia swap este o secţiune independentă de pe hard disk utilizate exclusiv pentru pompare; nici alte fisiere pot locui acolo. Fişierul swap este un fişier special în sistem de fişiere care se află între sistemul dvs. şi fişiere de date.

  5. cineva

    Virus2009 partitia swap face exact pt ce a spus dragos cat despre functia de hibernare, ea poate fi folosita avand ca swap cel putin 1GB nu dublul memoriei ram. daca am sistem pe 64 si sa spunem 8GB de ram ce fac? fac 16GB de swap doar pt a folosi hibernarea?
    nu ti se pare putin exagerat? asta se intampla cand urmaresti tutoriale facute de adrian de pe videotutorial si mai ales cele facute despre linux. o sa fii tot timpul dezinformat sau informat incorect.

  6. virus2009

    @ cineva
    cine te-a informat ca urmaresc tutorialele lui adrian , uite aici informatii de care nu ai sa le afli acolo , ¨link sters de admin¨ ai de stutiat cam mult pentru a spune asa ceva sunt scrise de mine si vor mai fi .

  7. virus2009

    daca erati atenti ce am spus de ce se cere de 2 ori cit ram fizic nu mai ajungeam la discutia asta , v-ati grabit sa comentati .
    Tocmai de aia nenea „cineva” nu vei face asa mare swap pentru ca nu vei folosi hibernarea , sunt convins de asta .

  8. cineva

    virus2009 eu am de studiat??? copile ma faci sa rad :) da intradevar mai am de studiat dar nu la nivelul la care crezi tu. ia acest manual http://dl.dropbox.com/u/11383954/ITL-Romanian.pdf linux care este disponibil in limba romana multumita domnului marian vasile, si dupa ce stapanesti macar 50% din ce scrie acolo poti veni pe forumurile fedora, arch si ubuntu si discutam ce probleme intampini. a doua problema e ca swap ul de care spui tu ca „se cere” de fapt nu e o cerinta a sistemului indiferent de cat de putin ram fizic ai. este doar o optiune nicidecum o obligatie pt ca poti rula linux foarte bine si pe 128 ram fara swap.restul sunt detalii pe care le putem discuta pe forumurile amintite mai sus

  9. Cosmin

    Toti vorbiti aici de parca ati fi experti , dar nu stiti decat sa intalati linux si cam atat , sa fim seriosi asta o poate face orice utilizator de PC fie el mediu sau avansat . Cat despre swap , este un fel de virtual memory din Windows , in momentul in care memoria RAM este insuficienta , o sa se foloseasca de spatiul alocat pentru hard disk , nu este nicidecum folositor pentru hibernare

    GB nu dublul memoriei ram. daca am sistem pe 64 si sa spunem 8GB de ram ce fac? fac 16GB de swap

    Cat despre specimenele care comenteaza aici si nici macar numele nu si-l dau . . . .
    Sa le fie clar tuturor partitia SWAP se face doar in cazul in care ai prea putin RAM , Linux-ul oricum functioneaza si fara ea chiar daca ai doar 1 GB sau mai putin pentru ca nu consuma multe resurse ( in special GNOME ) .
    Mesajul meu e : Nu va grabiti sa criticati pe altii , rezolvati-va mai intai problemele de hosting ! Ce nu-mi place la voi este ca multi de pe aici , lasa comentarii inteligente criticandu-i pe altii insa ei nu sunt in stare nici macar sa faca un tutorial !
    Asta e parerea mea si nu ma intereseaza daca va place sau nu , daca imi veti sterge comentariul probabil ma veti face sa cred ca ceea ce am spus e adevarat in proportie de 90%

  10. axelluny

    Cipriane nu am știut ca tu ești virus2009.
    @cineva….mulțumim frumos pentru manual.Personal consider ca mai am de studiat capitolul linux.
    Pe ansamblu orice dezbatere este constructiva chiar și pe acest forum care nu este destinat în exclusivitate LINUX-ului
    Important este sa menținem decenta.Va salut pe toți.

  11. cineva

    cosmine in comentariul tau ai scris 7 randuri si n ai spus nimic.partitia swap nu e obligatorie indiferent de cat ram ai sa-ti fie tie clar asta. si este folosita si pt hibernare,incearca sa sa folosesti hibernarea fara swap ca sa te convingi. si inainte sa mai faci comentarii de genul documnteaza te si fa teste prietene nu veni doar cu teorii pt ca sunt pline forumurile de experti ca tine care lasa comentarii pe un ton autoritar. si ce treaba are hostingul site ului cu swap ul din linux? asta e frustrare de a ta sau ce?de ce nu fac toti tutoriale???pt ca nu toti care stiu cate ceva despre IT nu au placerea ,timpul si motivatia (oricare a r fi ea) sa faca tutoriale. arata ni le si noua pe cele facute de tine. parerea mea e ca esti doar un pusti care a invatat sa dezarhiveze un tar.gz din terminal si are impresia ca stie mult mai multe. prietene linux nu e „cese unu sase” sa poti spune ca esti bun daca dai „hed sat” la majoritatea ;)

  12. axelluny

    @Cosmin….Decât sa jignești pe toata lumea era mai indicat sa dai un nume la cine anume consideri tu ca nu corespunde standardelor tale de inteligenta.Lasa-ne tu pe noi sa dezbatem problema în stilul nostru și nu veni cu treburi de astea murdare,care nu au legătura cu tutorialul.Eu am invitat la decenta…..ce crezi ca îmi e greu sa încep sa-mi bag ceva,….și eu.
    @cineva …ai perfecta dreptate în ceea ce îl privește pe Cosmin.
    Eu ii reamintesc ca aici suntem pe rubrica de comentarii și avem „voie” sa comentam dar nu sa ne jignim.
    De aceea as propune, acum ca lumea a văzut comentariul lui Cosmin ,sa fie șters pentru ca frustrarea sa-i crească și mai mult și dacă nu dorește sa se încadreze în standardele firești ale postării pe blog alta data sa o facă.
    De asemeni noi cei care comentam,după cum vezi dacă avem vre-o informație o împărtășim,și nu o ținem pentru noi ,și nici nu venim sa-i zicem altuia „bai vezi ca faci pe deșteptul”.Fiecare spune ce știe și ce crede și uite asa învățam uni de la alții.
    Consider ca asa e cel mai corect sa punem problema,și nu ca aici vin numai „deștepții”sa se dea mari.

  13. Cosmin

    Singurul lucru pe care am vrut sa-l spun a fost acela ca aici pe rubrica de comentarii multi vorbesc in necunostinta de cauza si stiu doar sa ii critice pe altii de pe alte site-uri asemanatoare , fara ca macar sa stie cat de dificil este sa faci un videotutorial sau sa scrii un articol bun si interesant . Pentru a-l lamuri pe acest anonim care vad ca este atotstiutor nu sunt un pusti frustrat cum ar crede el , sunt un om normal , care cred ca stie suficiente lucruri despre pc cat sa vorbeasca in cunostinta de cauza , nu sa abereze sau sa copieze articole de pe alte site-uri ca axelluny pentru a lamuri pe unii care vorbesc aici fara rost .
    Pentru”cineva” SWAP-ul este un fel de memorie virtuala din windows care ajuta calculatoarele care nu au suficient RAM. Hibernarea se foloseste de memoria RAM si implicit de SWAP intrucat la repornirea pc-ului toate aplicatiile care erau deschise vor ramane exact asa cum au fost inainte ca PC sa intre in hibernare . Toti aveti impresia ca sunteti destepti aici si va grabiti sa-i criticati pe alti si cand cineva va critica va rugati de moderatori sa stearga comentariile deoarece ii provoaca pe altii sau

    Eu am invitat la decenta…..ce crezi ca îmi e greu sa încep sa-mi bag ceva,….și eu.

    daca tu crezi ca ceea ce am scris eu in comentariul anterior este jignire sau ca mi-am bagat eu ceva in cineva inseamna ca ai ceva probleme .

    Fiecare spune ce știe și ce crede și uite asa învățam uni de la alții.

    spui asta insa nu observi ca tu esti cel care nu ii lasa pe altii sa spuna ceea ce stiu ei , in special atunci cand iti semnaleaza faptul ca nu ai dreptate .

    aici vin numai “deștepții”sa se dea mari.

    nu cred ca am spus asta in comentariul meu am zis doar ca unii aici vorbesc in necunostinta de cauza sau ii critica pe altii .
    P.S. Am mai spus si o repet , imi este indiferent daca imi stergeti comentariul sau daca nu , insa daca il stergeti nu faceti decat sa imi confirmati ca ceea ce am spus mai sus este adevarat .

  14. cineva

    cel care vorbeste in necunostinta de cauza esti tu cosmine.hibernarea este strans legata de HDD si nu de RAM adica tot ce ai deschis in momentul in care accesezi functia de hibernare se salveaza pe HDD si nu in RAM. de memoria ram se foloseste functia sleep. si ca sa te convingi te invit sa ti stergi hiberfil.sys din windows si sa te vad cum mai folosesti tu hibernarea. Partitia swap din linux are dublu rol. ajuta memoria ram si la accesarea functiei hibernate devine echivalentul hiberfil.sys din windows.cu alte cuvinte :nu ai swap nu ai nici hibernare.
    1 ; frustrarea ta e enorma dar ……asta e
    2 ; ia si documenteaza te serios inainte sa faci un comentariu de genul celui facut de tine pt ca risti sa fii catalogat drept „HABARNIST” cum se mai spune prin IT
    3 ; LASA NE
    4 ; FA TI UN CONTROL PRIETENE!!!

  15. Cosmin

    Singurul frustrat de aici esti tu !

  16. axelluny

    @Cosmine ,cu tine nu o mai scoate omul în veci la cap. Daca i-ți aduc argumente scrise,ma acuzi de plagiat de pe alte siteuri.Daca spun de tine ca aia zis ceva …ca nu ai zis.Poate ai spus-o mai voalat.Tu câte argumente științifice ai adus pana acum,și aici ma refer sa fi pus și tu măcar un link care sa-ți confirme spusele.Vi doar sa te iei la tranta cu toți pe aici ca vezi doamne nivelul tău de cunostințe este FULL.Vad clar ca dai de înțeles ca tu nu ai nimic de învățat,iar acest lucru îl spun dobitocii ăștia de tineri pana în 18 ani din zilele noastre.Numai ăștia sunt asa de plini de ei,și aroganți,și asa vor rămâne în veci pentru ca ei armata nu o vor mai face,ca sa fie aduși cu picioarele pe pământ.
    Uite dacă ești asa de inteligent ,iți dau ip-ul meu și te aștept la mine în calculator.Moderatorul poate confirma ca asta e.93.115.45.30.Te aștept …la portiță!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2024 PC-Config

Theme by Anders NorenUp ↑