Este vorba de site-ul www.computerica.ro , un site foarte bine structurat al carui subiect principal sunt programele gratuite ca alternativa pentru cele cu plata.

Prin Computerică ne propunem sa vă oferim alternative gratuite la programe și servicii comerciale, plus tutoriale și alte resurse utile.

Dorim să ajutăm în primul rând pe cei mai putin experimentați în „ale calculatoarelor” (pentru ca ei au în primul rând dificultăți), dar ne propunem ca articolele noastre sa fie de folos tuturor.”

computerică

Computerică.. (dupa cum spune admin-ul)

„… a inceput ca o sursă de inspirație pentru prieteni, pentru că mulți dintre ei aveau frecvent probleme diverse cu calculatorul. M-am gandit să las însemnări pe acest blog care sa le fie de folos și am numit blogul Computerică mai mult dintr-o întamplare, după cum îmi numisem eu My Computer.

Inițial (din martie 2008) blogul a fost pe blogspot, iar în ianuarie 2009 a fost mutat la adresa actuală (computerica.ro) și trecut pe platforma WordPress.

Cum să scapi de virusi, spyware, cum să întreții eficient calculatorul, aplicații care îți fac viața mai ușoară, acestea au fost punctele de plecare. Deoarece este vizitat de tot mai multa lume și pentru că au fost cititori care au dorit să se implice, Computerică a devenit în timp un proiect colectiv.”

De asemenea site-ul are si un forum aferent pe care il gasiti AICI si pe care va puteti inregistra gratuit. Am facut-o si eu.