Tableta nu mai este un gadget exotic, tot mai mulți producători îndreptându-și atenția către acest segment de dispozitive portabile. Astfel apar tot mai multe modele interesante la prețuri tot mai bune.

Dacă până acum tablete la prețuri mici găseam la producători autohtoni sau la cei chinezi fără renume, iată că ASUS, un mare brand pe piața acestor dispozitive aduce în atenția noastră și modele la prețuri extrem de accesibile dintre care vă voi prezenta pe scurt două:

Prima tabletă, și cea mai ieftină se numește Asus MeMO Pad. Dacă numele nu spune mare lucru, aflați că acest dispozitiv are un ecran de 7 inch cu o rezoluție HD (1024 x 600 px), procesor de 1 GHz, 1 Gb RAM, capacitate de stocare internă de 16 Gb (care poate fi mărită cu ajutorul unui card microSD de până la 32 Gb) și 5 Gb în ASUS WebStorage, o baterie ce promite o durată de viață a tabletei de 7 ore, camără frontală de 1 MP care poate filma full HD și sistem de operare Android 4.1 Jelly Bean.

img282910_14032013110829_0

Designul tabletei este unul plăcut, având pe spate o textură aderentă. Prețul acestui dispozitiv este de 760 lei însă dacă vă grabiți (nu știu exact cât ține promoția) o puteți cumpăra la 600 lei ceea ce mi se pare foarte bine.

Alternativa ar fi ASUS Fonepad care tot la 7 inch oferă o rezoluție superioară (1280 x 800), un procesor Intel Atom Z2420, un modul 3G (cu funcție de apelare – adică poate fi și telefon) și GPS. Prețul este de 1100 lei.

Așadar pe un segment de preț asaltat de producători mai puțin cunoscuți care vând device-uri îndoielnice (uneori) ASUS se arată a fi un concurent care merită atenție, produsele sale fiind renumite pentru calitatea materialelor și optimizarea părții software.

În final, dacă ați cumpărat unul dintre produsele prezentate mai sus, vă invit să ne lăsați comentarii cu păreri ale dumneavoastră în urma utilizării.